Festival Barevná devítka je nabitý atraktivním programem | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Festival Barevná devítka je nabitý atraktivním programem

Hudební program, nabitý špičkami world music, tanec, gastronomie z celého světa, ale především neopakovatelná atmosféra. To všechno je Barevná devítka, multikulturní festival, který tradičně pořádá Městská část Praha 9 v parku Podviní poslední srpnovou sobotu, tentokrát tedy 27.srpna. Atraktivní přehlídka kultur národů celého světa začíná ve 14 hodin. Vstup je zdarma.

Již podvanácté získají návštěvníci parku Podviní možnost procestovat svět za jediné odpoledne. Známější i méně známé kultury poznají pomocí hudby, tance, workshopů, stánků s rukodělnými výrobky. V neposlední řadě budou moci ochutnat jídlo a pití ze všech koutů světa. Program Barevné devítky probíhá jak na pódiu, tak v prostoru celého parku. Na tom, aby byl program opravdu pestrý a na špičkové úrovni, spolupracuje městská část Praha 9 s řadou ambasád, krajanských spolků i neziskovek. Letos se do přípravy programu zapojil například Rumunský kulturní institut v Praze, Ambasáda Spojených států mexických, Ambasáda Egyptské arabské republiky či Ambasáda Jihoafrické republiky.

Díky tomu uvidí diváci na hlavním pódiu mexického skladatele a kytaristu Omara Rojase či rumunského hráče na exotický nástroj kobza Iona Creteanu. Jejich vystoupení na hlavním pódiu ještě doplní česká fúze Nakara, řečtí Akropolis, špičkový íránský Shahab Toulouie Quartet a především hlavní hvězda dne – Maranatha Gospel Choir, jeden z největších gospelových sborů u nás.

Vedlejší tzv. horní pódium bude patřit tanci, do kterého se budou moci aktivně zapojit prostřednictvím workshopů také návštěvníci. Velmi atraktivní bude jistě vystoupení tanečníka a choreografa Kaolacka, jehož umění je známé po celé Evropě.

Prostor parku však nabídne také etnotržiště, na kterém budou moci návštěvníci nakoupit exotické zboží od Nepálu přes Brazílii po Afriku. Neméně barevná a rozmanitá bude však i nabídka kulinářských specialit. Na návštěvníky čekají velká překvapení i osvědčené delikatesy. Ochutnají pravé americké cupcakes, italskou zmrzlinu, vína ze tří kontinentů, ale i pochoutky z Vietnamu či z ruské části střední Asie.

"I letos jsme program sestavili tak, aby potěšil nejen stále i nové návštěvníky. Na své by si měla přijít celá rodina, mladí lidé i senioři. Ochutnají pochoutky z exotických kuchyní, norské ryby i italskou zmrzlinu. Na pódiu se představí se svými žhavými rytmy mexické, rumunské či řecké kapely, které asi roztančí velkou část publika. Protože se každý rok snažíme oslovovat a zapojovat nové menšiny a letos se nám to opět podařilo, jsem si jist, že návštěvníci uvidí či ochutnají něco, co ještě nikdy a nikde neměli šanci," říká za pořadatele Mgr. Adam Vážanský z MČ Praha 9.

22. 8. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře