Vidíme to Barevně! aneb s dětmi na Colors! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Vidíme to Barevně! aneb s dětmi na Colors!

Rok za rokem to samé. Letos musím na Colours! …..Jenže práce. Jenže 3 týdny před porodem. Jenže nemoc. Jenže zase 3 týdny před porodem. Jenže…Až letos! Až letos to vyšlo a to dokonce tak, že jsme se v termínu konání sešli celá rodina i se ségrou žijící v Asii u našich na severu Moravy. Slovo dalo slovo, štamprlička dala štamprličku a rozhodli jsme se, že se na festival, konající se v té nejlepší lokalitě u nás, vydáme úplně všichni.

No nebudu vás napínat, bylo to to nejlepší rozhodnutí, co jsme toho letního večera mohli udělat. I přes počáteční obavy (týkající se neúčasti dětí, ale našich rodičů a taky předpovědi počasí), jsme ve čtvrtek vyrazili ve složení 6 dospělých a 5 dětí do 30km vzdálené Ostravy. Někdo z nás měl vytištěný line up a zatrhaný barevnýma fixkama jako skripta z anatomie, někdo zase nastavené připomínky v mobilu (mimochodem fakt dobře udělaná aplikace od pořadatele, palec nahoru - jeden z 156823655 palců) a někdo jel prostě proto, že to dostal příkazem (rodiče).

A pak jsme zažili 4 dny plné radosti, úžasu, hudby, divadel, přednášek, workshopů, filmů, tance, zážitků..Popsat to jde těžko, protože Colours jsou hlavně o atmosféře, lidech a pocitech, které to všechno okolo vyvolává. Můžu vám říct, že i když počasí letos fakt nepřálo, bylo plno. Nikde jsem neviděla naštvaného člověka a všude byly děti. Pro ty jsou Colours myslím naprosto ideální, protože celá jedna část areálu byla určena právě jim. Pohádky, divadelní představení La putyky, hřiště, odpočinková zóna. Vše tématicky zaměřeno na Alenku v říši divů včetně hry, kdy děti sbíraly razítka na stanovištích a v neděli probíhalo losování o ceny. Pro matky s těmi nejmenšími dětmi bylo taky připraveno skvělé zázemí - kojící stan, kde byla možnost využít i mikrovlnky. Mimochodem, kdo má strach z hluku, u vchodu si rodiče mohli pro své ratolesti (i ty nejmenší) vypůjčit antihluková sluchátka.

Nebudu tady vypisovat každý koncert, nebo přednášku, ale řeknu vám jedno. Pokud jenom trochu chcete a přemýšlíte, že byste třeba příští rok, možná…NEVÁHEJTE! Nebojte se ani počasí, vy i děti nějaký ten déšť snesete a abych pravdu řekla, ty louže byly tím nejlepším hřištěm (ano, gumáky a pláštěnky určitě nenechávejte doma) a na druhý extrém (horko) byli organizátoři taky připraveni! Různé spršky a osvěžovače byly v areálu na několika místech a našli jsme dokonce i bazén a několik relaxačních van :) Celý festival je navíc zasazen do neuvěřitelného prostředí průmyslové oblasti Dolních Vítkovic, která je na seznamu Evropského kulturního dědictví. Už jenom tohle samo o sobě stojí za vidění (a co teprve večer, když je celý areál osvětlen :). Užili jsme si to všichni. A opravdu můžu mluvit i za mé rodiče, kteří nadšeně tleskali a tancovali na jim doposud neznámé kapely..:)

Pro nás to byl neuvěřitelný zážitek a v neděli večer jsme si všichni zapsali do diáře datum 19. - 22.7. 2017. Vy to udělejte taky:)!

 

Pro Kam s dětmi © Katka Ševčíková

Další fotky najdete ve facebookovém albu zde.


28. 7. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře