Korunovační klenot v Lysé nad Labem | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Korunovační klenot v Lysé nad Labem

Prvním místem, kde si lidé v rámci letošních oslav 700. výroční narození Karla IV. budou moci prohlédnout repliku koruny Svaté říše neboli římské císařské koruny, bude výstava Regiony 2016 v Lysé nad Labem.

Unikátní klenot bude umístěn v rámci této výstavy od 21. do 24. dubna na Výstavišti v Lysé nad Labem. Hlavním zaměřením této výstavy je podpora cestovního ruchu a prezentace měst, obcí, mikroregionů a podnikatelů z celé České republiky.

Původní starobylá koruna, kterou byl Karel IV. 5. dubna 1355 v Římě korunován, byla vytvořena v 10. století v Německu.  Emailované destičky zobrazují starozákonné proroky a Ježíše, drahé kameny zase nebeský Jeruzalém, spravedlnost Davidovu a moudrost Šalamounovu. Součástí koruny je nad čelem i kříž. Koruna ve své době představovala spojení světské moci a moci duchovní. Je uložena ve Vídni.

Spolu s Regiony 2016, se koná výstava Narcis 2016, výstava provoněná tisícem a jednou květinou a výstava Elegance – Avantgarda, která bude spjatá s oslavou Karla IV. a období gotiky prolnuté do módního světa očima dnešních módních tvůrců. Nechme se překvapit nápaditostí zmíněných tvůrců opírající se o historické konvence zakomponované do 21. století.

Narcis, tisíc a jedna květina, tou letošní jednou bude modřenec z čeledi hyacintovité. Tato jarní cibulovina, jak její barva napovídá, kvete modrými květy. Je velmi nenáročná, plně mrazuvzdorná a na stanovišti může růst velmi dlouhou dobu. Návštěvníci si budou moci nakoupit vše, co potřebují pro svoji zahradu – osiva, okrasné a ovocné dřeviny, zeleninovou i květinovou sadbu, balkónovky a další květiny, tak i zahradnické potřeby a zahradní nábytek.  Sobotním programem bude provázet herečka Michaela Dolinová a Karolína Hlaváčková, k dobré náladě zahraje Vinšovanka.

AVANTGARDA 2016 Ve čtvrtek 21. dubna 2016 se utkají studenti v soutěži oděvních oborů, a to v tvorbě z tradičních a netradičních materiálů, dále ještě na téma „Období Karla IV.“. Ve stejný den změří své dovednosti i studenti – šperkaři. Soutěží bude provázet moderátor TV Nova Petr Říbal. V pátek 22. dubna se bude soutěžit v oboru kadeřnickém a vizážistickém. Soutěží bude provázet sportovní moderátor TV NOVA Martin Čermák. 

Výstava ELEGANCE 2016 nabídne návštěvníkům, především však ženám moderní trendy v oblékání. Po celou dobu výstavy Elegance je připraven bohatý doprovodný program plný módních přehlídek.

V neděli se na výstavě Elegance bude soutěžit s Country rádiem. Kdo přijde oblečený v country stylu, může vyhrát zajímavé ceny, prezentace oblečení v country stylu bude probíhat od 13.00 hodin na pódiu v rámci programu Country rádia. Jedinečnou šanci vyhrát překrásný šperk s diamantem mají všichni návštěvníci!

 

Více se dočtete nawww.vll.cz. 

17. 4. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře