Zimním sportováním můžete i pomáhat jiným! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zimním sportováním můžete i pomáhat jiným!

První sníh láká k zimnímu sportování

Ani jsme se nestačili pořádně zastavit a dětem už zase oblékáme šály a čepice a schováváme vánoční dárky do méně i více osvědčených tajných skrýší. Zima klepe na dveře a kromě milovníků cukroví a rozsvíceného stromečku přichází potěšit všechny fanoušky zimních sportů. Skiareály začaly zasněžovat a první nedočkavci už se těší, až nasadí sjezdovky, běžky i brusle a otestují svoji fyzickou kondici.

Během zimního sportování navíc letos máme možnost pomoci těm, kteří to potřebují. Mobilní aplikace Skupiny ČEZ a Nadace ČEZ EPP Pomáhej pohybem umožňuje sbírat vlastní aktivitou body a následně je věnovat některému z veřejně prospěšných projektů.

Vysportované body se po dosažení požadované hranice přetaví ve finanční příspěvek. „Kouzlo této pomoci tkví v její naprosté jednoduchosti. Téměř každý dnes chodí sportovat s telefonem po ruce, ať už kvůli sledování osobních statistik, nebo kvůli orientaci v čase a prostoru. Do něj si stačí zdarma nainstalovat naši aplikaci EPP Pomáhej pohybem, při výkonu ji spustit, a nasbírané body věnovat projektu dle vlastního výběru,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková. Přehled podporovaných projektů nabízí samotná aplikace i microsite www.pomahejpohybem.cz.

Tipy na sportování s aplikací

Kromě aktivit, které lze provozovat celoročně bez ohledu na počasí, například tanec, běh nebo chůzi, nabízí aplikace EPP Pomáhej pohybem i zimní sporty vhodné pro jednotlivce i rodiny s dětmi.

Bruslení – až ještě trochu přituhne, rybníky po celém Česku s radostí přivítají rodiče se začínajícími hokejisty i krasobruslařkami. Prozatím je možné pilovat styl i fyzičku na upravovaných vnitřních kluzištích. Většina zimních stadionů v českých městech i obcích má vyhrazené hodiny pro bruslení veřejnosti. Překážkou nebývá ani chybějící vybavení, zpravidla je možné si jej na místě zapůjčit. Ve větších městech se není třeba spoléhat pouze na zimní stadiony, už teď je v Praze možné vyzkoušet oblíbenou ledovou plochu Na
 Františku, v nejbližších dnech se otevřou kluziště na pražské Gutovce nebo brněnské Kraví hoře. V minulých letech si překvapení v podobě ledové plochy přichystala například i pražská Galerie Harfa rovnou na své střeše, kluziště vzniklo také v Mahlerových sadech těsně pod Žižkovskou věží. Letošní bruslařská sezóna teprve začíná, ale už teď je jasné, že se máme opět na co těšit.

Běžky – Česko je rájem běžkařů. Nabízí zhruba tři sta upravovaných běžeckých tras o celkové délce více než 3 tisíce kilometrů. Trasy jsou děleny dle obtížnosti, z nichž ty lehčí tvoří ideální příležitost ke společně strávenému dni aktivních rodin s dětmi. Mezi zaslíbená místa běžkařů patří Šumava, Krušné hory, Jizerské hory, Krkonoše i Vysočina, ale přijde-li sněhová nadílka také do nižších poloh, není problém zalyžovat si i v blízkosti velkých měst.

Sjezdovky – naše republika se nemůže pyšnit těmi nejvyššími horami a nejdelšími sjezdovkami, přesto, nebo možná právě proto nabízí řada středisek ideální podmínky pro lyžování rodičů s dětmi. Standardem českých areálů jsou v dnešní době lyžařské školy pro nejmenší, které dospělým umožňují bezstarostné lyžování a zároveň nejlepší sportovní péči o jejich děti. Namátkou, jednou z oblíbených variant obyvatel Prahy a středních Čech je například Skiareál Jizerky, skvělé místo pro první lyžařské krůčky nabízí rovněž Rokytnice v Orlických horách. V Krkonoších potěší každého člena rodiny možnosti areálu v Herlíkovicích, Kašperské hory jsou zase ideální rodinnou volbou.

 

Více najdete na www.pomahejpohybem.cz 

10. 12. 2015



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře