I na tento víkend máme spoustu tipů kam s dětmi | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

I na tento víkend máme spoustu tipů kam s dětmi

Nadcházející víkend bude doslova hýřit maskami a masopustním veselím. Ale pozor, čeká vás taky spousta pohádek, hudby a chybět nebudou ani zvířátka. Tak si vyberte, kde ho strávíte.

 

Praha

Biograf pro děti: Putování se sobíkem - Praha

Sobík Ailo pochází z Laponska, krajiny na severu Evropy, která z větší části leží až za polárním kruhem. Děti se s Ailem vydají na dobrodružnou cestou zmrzlou přírodou Skandinávie, kde teploty klesají hluboko pod nulu. Film, který dětem přiblíží život divokých zvířat žijících v severní Evropě, natočil zkušený francouzský dokumentarista Guillaume Maidatchevsky. Český komentář ke snímku namluvil Marek Eben. Vezměte děti na kouzelný i poučný film, který dětem ukáže nespoutanou severskou přírodu.

 

Ze života knih a knížek – Interaktivní dílna k výstavě - Ctěnice

Výstava Ze života knih a knížek odkrývá taje a umění knihařského řemesla. Výstava klade důraz na vývoj tisku v českých zemích od počátku až do 19. století a zaměřuje se na vybrané pražské tiskaře a tiskárny. K výstavě jsou pořádány také interaktivní dílny pro veřejnost, na kterých si s dětmi vyzkoušíte činnosti spadající pod knihařské řemeslo. Jedna z takových dílen se koná i tuto sobotu.

 

Středočeský kraj

Staročeský masopust - Stochov

Poslechněte páni, dámy.. kdo nepůjde v masce s námi..ten se vděku nedočká..a je stará ponožka! K dobré náladě a pohodě vám zahraje kapela Švejk banda. Těšit se můžete na staročeský masopustní jarmark i tradiční průvod masek. Novinkou letošního masopustu bude tři metry dlouhá stochovská tláča!

 

Cestujeme za zvířátky – Slaný

Interaktivní písničková show pro malé i velké fanoušky oblíbené Míši Růžičkové s názvem Cestujeme za zvířátky tentokrát dorazí do Slaného! Těšit se můžete na zábavný pořad plný veselých písniček, tancování a dovádění.

 

Ústecký kraj

Masopust - Litoměřice

Tradiční masopust s bohatým programem pro celou rodinu. Těšit se můžete na: pohádky, otevřenou dílnu masek, masopustní průvod po náměstí s maskami a harmonikářem, hudební vystoupení (kapela Švejk Music), hodování a veselí. A samozřejmě nesmí chybět soutěž v pojídání jitrnic!

 

Zvířátka a loupežníci – Most

Předpremiéra hudebně-loutkové pohádky pro děti. Protancujte se z venkova až do tajemného lesa. Scénický koncert, ve kterém a ke kterému hraje “Zvířecí kapela / Brémští muzikanti” složená z herců Divadla rozmanitostí, s originální poetikou režiséra Jiřího Jelínka a výtvarnice Báry Čechové, kteří jsou již mosteckému publiku známí díky inscenacím Drakopohádky, Kocour v botách a Pohádka na předpis.

 

Liberecký kraj

Jizerská 50 - Bedřichov

Již 53. ročník legendárního běžeckého závodu proběhne již tento víkend v Bedřichově. Součástí závodů je i dětská varianta Mini Jizerská Pojišťovny VZP. Náš portál Kam s dětmi je i tentokrát mediálním partnerem, takže vás tímto srdečně zveme. Navíc díky sněhové nadílce posledních dní se víkendové závody budou moci uskutečnit na většině míst původních tras. 

 

Masopust na Proseči – Liberec

V sobotu se bude na Proseči konat tradiční masopustní obchůzku se vším všudy! Do průvodu jsou zvány všichni nadšenci i s dětmi. V průvodu se můžete těšit na tradiční masopustní masky z Podještědí. Kdo sám dorazí v masce, udělá velkou radost organizátorům. Kromě průvodu se můžete těšit na dobroty a báječnou atmosféru vytvořenou zapálenými muzikanty! 

 

Bruslení s Vikýřem – Jablonec nad Nisou

Sportovní akce pro všechny zájemce a natěšené bruslaře, akce se koná ve spolupráci s HC Jablonec nad Nisou, děti mají vstup zdarma.

 

Pardubický kraj 

Rekordy a kuriozity ze světa zvířat – Česká Třebová

Zajímavou aktivitu si můžete s dětmi užít v Městském muzeu v České Třebové. Interaktivní putovní výstava je zaměřena na zajímavosti ze života savců a zážitkovým způsobem přibližuje dovednosti, které jsou jim vlastní. Otevřeno je denně mimo pondělí.

 

Výstava Kořeny – Chrudim

Jak vypadá pod zemí les a jak louka? Prodírali jste se někdy kořeny? Že ne? Proto neváhejte a přijďte se podívat na novou výstavu do Regionálního muzea v Chrudimi. Svět kořenů je plný barev, příběhů a překvapení. Po překročení bludného kořene se zmenšíte a ocitnete se pod zemí, v půdě. Zažijete v tajemné říši kořenů to, co tu zažívá třeba krtek. Potkáte kořenové lupiče a podzemní zpěváky, mistry světa ve skoku vidličkou i podzemní internet. Dozvíte se, jaká tajemství odkrývají v půdě čeští vědci. V dámském a pánském koutku si v pohodlí můžete počíst o kořenech jedlých, pitných, krásných i vychytralých, zatímco děti budou tahat pohádkovou velikou řepu. A nakonec zjistíte, že bez fantazie se v podzemním světě neobejdete a že hranice mezi realitou a fantazií je tenká. Zkuste ji najít.

 

Královéhradecký kraj 

Karneval na sněhu či ledu – Police nad Metují

Karnevalů je teď všude spousta, ale v Polici nad Metují si karnevalové veselí můžete užít na kluzišti nebo na sjezdovce. A protože letošní zima je vrtkavá a nikdo netuší, kdy a zda vůbec napadne nějaký sníh, ani pořadatelé sami nebudou do poslední chvíle vědět, kde se akce opravdu uskuteční. Prostě překvapení od samého začátku!

 

Dětský den s Gladiator Race – Hradec Králové

Zatímco děti touží být malými gladiátory, ve vašich představách se sobotní odpoledne odehrává v suchu a v teple? Tak své sny spojte a vyrazte v sobotu do OC Futurum! V chodbách horního patra budou pro děti připraveny nejrůznější překážky, na kterých si Gladiátorčata prověří svou zdatnost v ručkování, šplhání i lezení.

 

Karlovarský kraj

Loketský masopust - Loket

Srdečně zveme všechny příznivce masopustního veselí na Loketský masopust. Sraz je u radnice, kde bude povolen masopustní průvod a volba krále Masopustu. Následovat bude průvod městem s živou hudbou, který bude zakončen v amfiteátru u ohniště. Těšit se také můžete na zabijačkové pochoutky.  Vyrobte či oprašte masky, nezapomeňte na bubínky, trubky, píšťalky či řehtačky, ať je nás slyšet. Vítány jsou zdobené pojezdy (kola, koloběžky, trakaře).

 

Princ Bajaja  - Karlovy Vary

Karlovarské městské divadlo přináší představení Princ Bajaja - na motivy klasické pohádky o krásné princezně a statečném princi. Rytířské souboje a boj s drakem vnášejí do inscenace to pravé napětí – a není nouze ani o humor, typický pro všechny pohádky "Docela velkého divadla", a chytlavé písničky.

 

Plzeňský kraj

Čokoládový festival v Plzni

Jedinečná událost pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, skvěle si pochutnat a případně se i přiučit vaření s čokoládou to je Čokoládový veletrh v Plzni. Těšit se můžete na workshopy, degustace, vaření s čokoládou, stánkový prodej, výstavu historie čokolády, degustace , workshop, kvízy, soutěže a mnoho dalšího.

 

O Palečkovi - Plzeň

Divadélko JoNáš uvádí v Měšťanské Besedě pohádku O Palečkovi. Herci na klasickém pohádkovém příběhu dětem citlivě ukazují, jak pevné je pouto mezi rodiči a dítětem. V pohádce pro dva herce je využito kombinace živého herce a loutek. 

 

Jihočeský kraj

Golem Show a krmení krokodýlů – Protivín

Jihočeská Krokodýlí Zoo Protivín má přichystaný bohatý mimosezónní program. Ukázky krmení krokodýlů, aligátorů, kajmanů a gaviálů. V průběhu každého dne se také můžete zúčastnit programu “Poznej dokonalý výtvor evoluce” aneb fotografování s krokodýly. Stále probíhá světová výstava bílých krokodýlů. Vždy v sobotu a v neděli můžete zažít jedinečnou podívanou – a to krmení Golema (krokodýla mořského) – největšího chovaného krokodýla v ČR.

 

Kouzelnický karneval - Velešín

Kulturní informační centrum Velešína v okrese Český Krumlov zve děti každého věku na kouzelnický karneval s Hopsíkem. Hopsík čaruje dětem – to je kouzelnická show plná zábavy a legrace pro celou rodinu. Nenechte si ji ujít ve velešínském kinosále.

 

Vysočina

Zámecké večerní prohlídka – Žďár nad Sázavou

Kouzlo barokního zámku. Oblíbené večerní prohlídky vás tentokrát zavedou do období pestrého a pohádkového baroka. Co zažijete? Kouzelnou atmosféru nočního barokního zámku vyzdobeného květinami vůni a chuť barokní kuchyně, bohaté kostýmy, které k baroku samozřejmě patří nebo jedinečný hudební zážitek opět s námi objevíte nová místa a nové postavy.

 

Novoměstský masopust – Nové Město na Moravě

Přijďte s námi obnovit tradici z 1. republiky. Těšíme se i na Vaší masopustní masku! V kulturním domě pak bude připraveno masopustní občerstvení – zabijačkové speciality, pivovar Hejkal a chybět nebude hudba.

 

Jihomoravský kraj

VIDA! ROBOTI 2020 - Brno

Akce pro rodiny s dětmi plná robotů a zábavného programu. Těšte se na povídání s mluvícím robotem, roztomilé jezdící Ozoboty nebo na robota, který vám ihned složí básničku. Vyzkoušíte si zahrát stolní fotbálek s robotem, robotický prst nebo trenažér formule. Nenechte si ujít jedinečné robotické klání robotů z lega Mindstorms. Naučíme vás také, jak si robota vyrobit a naprogramovat. Ti nejmenší si také vyrobí vlastní malé robůtky. Slavit budeme také narozeniny Karla Čapka.

 

Divadlo pro celou rodinu - Brno

Dva klauni Jujda a Jejda zvou rodiny s dětmi na veselou loutkohru plnou cirkusových kousků.

 

Zlínský kraj

Kostičkohraní se stavebnicí Seva – Vsetín

Od 1. února běží na vsetínském zámku výstava exponátů z legendární české stavebnice SEVA. Na neděli 9. února jsme pro vás v rámci ní připravili celodenní doprovodný program s názvem Kostičkohraní. Přijďte si užít zábavu pro celou rodinu při skládání stavebnice, která baví už druhou generaci dětí.

 

Karneval na ledě – Rožnov pod Radhoštěm

Zábava, legrace, hry, tombola, stanoviště s úkoly, zkrátka klasický dětský karneval, tentokrát trošku netradičně na ledě. Na ledovou plochu se může pouze v bruslích, děti povinná přilba! Děti s maskou  mají vstup zdarma. Za splnění několik stanovišť si dítě vybere malý dárek.

 

Moravskoslezský kraj 

Hvězdné znovuotevření - Ostrava

Už tuto sobotu Malý svět techniky U6 v Ostravě opět ožije! Otevření po lednové pauze proběhne ve stylu Hvězdných válek. Návštěvníky čeká nezapomenutelné setkání s oblíbenými postavami – mistrem Yodou, Lukym Skywalkerem nebo temným Darth Vaderem. Kdo v sobě objeví mystickou sílu a absolvuje výcvik rytířů Jedi, bude po jeho úspěšném zdolání odměněn.

 

Štístko a Poupěnka - Bohumín

Oblíbená dvojice Štístko a Poupěnka v neděli děti potěší v Bohumíně i v Ostravě novým představením. Tentokrát se Štístko a Poupěnka společně s broučky dostanou do pohádkového lesa. Pomohou tam Karkulce, aby jí nesežral vlk, a potkají Jeníčka a Mařenku na cestě k perníkové chaloupce. S Pyšnou princeznou se naučí kouzelná slůvka a společně se naučí zdravě papat se superhrdinou Mňamáčkem. Děti se mohou těšit na nové i známé písničky, focení i autogramiádu.

 

Olomoucký kraj

Kuk v Olomouci

3 dny plné zábavy pro nejmenší – to je akce Kuk v Olomouci. Pro batolátka bude připravena nejen obří herna, ale také skvělá KUK představení – Ptáček a lev, Hudební pohádka a Batosnění. Program nabídne také workshop Jóga pro batolata. RozKUKovány budou prostory Střední školy polytechnické v Olomouci.

 

Čokoládový den v Galerii Přerov

Nejúžasnější výtvory z čokolády můžete spatřit na Čokoládovém dni v sobotu v Galerii Přerov. A co vás čeká? Cukrářská show, soutěž ve zdobení dortů, čokoládovny a cukráři z regionu a jako hlavní host se představí Kačka_ladybaker se svými skvělými recepty. Děti se mohou těšit na dílničky.

 

Další zajímavé tipy kam s dětmi najdete na našem webu www.kamsdetmi.com

5. 2. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře