Druhý adventní víkend už klepe na dveře a s ním tu jsou tipy kam s dětmi | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Druhý adventní víkend už klepe na dveře a s ním tu jsou tipy kam s dětmi

Máme před sebou druhý adventní víkend. Maminky určitě pečou a uklízí o sto šest, ale co třeba o víkendu trochu zvolnit a užít si taky vánoční náladu? Máme pro vás přehled nejzajímavějších tipů kam s dětmi o víkendu.

 

Praha a Střední Čechy

Vánoční bazááár v kině Dlabačov

Předvánoční tradicí se stal Vánoční Bazááár, který již 6. rokem pořádá Nadační fond Šestý smysl ve spolupráci s Městskou částí Prahy 6. Letos můžete přispěním do dobročinné sbírky či nákupem na bazááárku pomoci nemocným dětem z Prahy 6, kterým budou z výtěžku zakoupena jejich vysněná vánoční přání. Druhý adventní víkend budou v Kině Dlabačov připravena divadelní a hudební představení pro děti i dospělé, dětský koutek, kouzelník, promítání zajímavých filmů apod.

 

Zdeněk Smetana "Bratři v triku"

Výstava Bratři v triku nabízí ukázky z historie a produkce studia Bratři v Triku, které nedávno oslavilo sedmdesát let od svého vzniku a patří k nejúspěšnějším českým studiům kresleného filmu. Seznamte děti z hrdiny svého mládí, které ožijí během výstavy. Výstava bude doplněna o projekci a dílničky pro děti z MŠ a ZŠ. 

 

Hudební olympiáda - Koncert pro děti v Rudolfinu

Ve druhém dílu si Šíma usmyslí, že vyhraje olympijské hry. Dokáže Lupi zařídit, aby se mu to opravdu povedlo? Tentokrát si budeme hrát s melodií. Při krasobruslení ji ozdobíme piruetami, ve štafetě ji budeme přenášet z nástroje do nástroje a na kurtu bude melodie skákat jako tenisový míček. Tak vezměte děti do Rudolfina.

 

Královský advent na hradě Křivoklát

Vánoční atmosféra čeká na návštěvníky hradu Křivoklát i letos. Nebudou chybět tradiční adventní trhy, ani pestrý program na I. nádvoří. A na co se můžete těšit? Zahraje vystoupí flašinetář Jan Bondr, vystoupí šermíři Tartas, kapela Euphorica, tanečnice Anima a tanečnice Gaya, divadlo pro vás zahraje divadlo Facka a Vysmáto - loutkové divadlo Aleše Bílka.

 

První vánoční jarmark na zámku Úholičky

V mléčnici zámku Úholičky se koná historicky první vánoční jarmark. A na co se můžete těšit? Kromě stánků plných dobrot a vánočního zboží budou probíhat ukázky starých řemesel a divadlo pro děti - vystoupení divadla Ma.netka - pohádka Kontrola z nebe.

 

Advent na Hrádku v Kutné Hoře

Tradiční vánoční akce na kutnohorském Hrádku, kde na vás i nejmenší čeká vánoční výstava loutek, tradiční soutěž a fotokoutek, těšit se můžete na loutkové divadlo, jarmark, na kterém nebudou chybět pochutiny patřící k adventu. Děti si mohou tvořit ve vánoční výtvarné dílně a zpívat se budou i koledy u klavíru.

 

Mikulášská dílna na Hradě Červený Újezd

Vezměte děti na hrad Červený újezd, kde na ně kromě zábavního programu s Mikulášem, andělem a čerty čeká spousta tvořivých dílen. Děti si například budou moci vyrobit vánoční ozdoby. Tvořit se budou také různé papírové výrobky (přáníčka, jmenovky, visačky apod.), děti si vyzkouší zdobení perníčků, které si poté odnesou domů a mnoho dalšího.

 

 

Ústecký a Liberecký kraj

Vánoce v Zubrnicích

Zažijte chvíle klidu a pohody po celý víkend ve skanzenu v Zubrnicích. Připomeňte si adventní a vánoční zvyky, které byly běžné na přelomu 19. a 20. století. Čerstvě upečená vánočka v kachlovém sporáku provoní světničku a ochutnat můžete třeba pučálku. Inspirovat se nechte tradiční výzdobou - mikulášské čertíky, vrkoče, stromeček ozdobený jablíčky, oříšky a perníčkem.

 

České Vánoce v Palace Plus

Největší centrum jablonecké bižuterie si pro vás na tento víkend připravilo opravdu krásný program. Pokud se tedy chystáte do Jablonce nad Nisou, určitě se tu zastavte. Můžete si vyzkoušet některé bižuterní a sklářské techniky, vyfouknout a ozdobit skleněné výtvory, vyrobit originální dárečky nebo vánoční dekorace.

 

Mikulášská nadílka

Zoopark Chomutov si na druhou adventní neděli přichystal mikulášský program. Vydejte se s dětmi navštívit Starou Ves a zpestřit si tak čekání na Mikuláše. Skanzen se rozsvítí krásnou vánoční výzdovou, pekelníci vylezou z podzemí a Mikuláš s anděli přijedou v kočáře taženým koňmi a do skanzenu přivezou betlémské světlo.

 

Půjdem spolu do Betléma

Krušnohorské divadlo v Teplicích si pro vás a vaše děti připravilo na neděli rodinné představení, při kterém se rovným dílem pobaví a poučí děti i jejich rodiče. Příběh o narození Ježíška a co všechno se kolem toho odehrávalo v podání renomovaného divadelního souboru z Krupky. Kultovní představení krupských ochotníků je ozvláštněno přípitkem a ochutnávkou vánočního cukroví z kuchyní hereckých protagonistů.

 

Pardubický a Královehradecký kraj

Café Robinson - ideální místo pro malé i velké       

Na památku Robinsonova velkého přítele, zasloužilého námořníka dědy Lebedy, v Café Robinson byla nově zřízena knihovna, pro níž platí pravidlo - přečti a vrať nebo vyměň za jinou. Kavárna je nejen místem setkání, ale také místem mnoha akcí - od divadélek, přes autorské večery, přednášky, blešáky a charitativní akce. Tak si vyberte akci, která se vám líbí.

 

Sladké Vánoce

Předvánoční atmosféra s hudbou, vůně tradičních dobrot z perníku a čokolády, tvůrčí dílny vedené mistry svých oborů, hravé kreativní koutky pro děti. To je vánoční program na pardubickém zámku. Přijďte se podívat, vyzkoušet si vlastní tvorbu, nakoupit dárky.

 

Čertovská věž v Semtěši 

V sobotu 8. prosince obsadí Semtěšskou baštu banda pekelníků. Přijďte se podívat na pohádkové čerty a zažít malé Semtěšské peklíčko. Bavit se určitě budou všichni.

 

Vánoční jarmark ve Slatiňanech 

Jarmark a bohatá nabídka trhovců, občerstvení, loutkové pohádky pro nejmenší, vystoupení dětí z MŠ, taneční vystoupení děti z Kroužků Východní Čechy, dobový kolotoč. Rozsvícení vánočního stromu a koledy v provedení dětského sboru při ZUŠ Slatiňany.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Hrad Seeberg – Seeberský advent

V sobotu odpoledne přijďte okusit chuť a vůni Vánoc na Hrad Seeberg v rámci Seeberského adventu. Je připraven bohatý program, který se bude jako tradičně odehrávat v barokní hrázděné stodole, jejíž prostory dokonale doplňují tradiční ráz celé akce. K potěše návštěvníků přispěje také stánkový prodej občerstvení, teplých nápojů a drobných dárků.

 

Štístko a Poupěnka - Jedeme na výlet

V sobotu se na vás bude těšit v Ostrově Štístko a Poupěnka - společně se naučíme, co se má a co ne s písničkou Jojojo nenene, zalítáme si s Letí neletí, pomůžeme Budulínkovi, nepustíme zlého vlka ke kůzlátkám s písničkou Vlk a kůzlátka, dokonce přijede i Vodník Brekeke a možná si Káča zatančí s čertem...

 

Mikulášská Radyně

Zažijte pekelný rej na hradě Radyni! Čeká Vás návštěva pekla, setkání s čerty i samotným Luciferem, pro odvážné děti budou připraveny ďábelské soutěžní úkoly. Těšit se můžete i na setkání se svatým Mikulášem a andělem, kteří budou mít pro děti připravený balíček dobrot.

 

Advent na hradě Rýzmberk

Slyšte, slyšte. Tímto vás zveme v sobotu na staročeský advent na hrad Rýzmberk. K vidění budou postavy historické, pohádkové a stará česká řemesla. Dění dne bude obohaceno o různé hry jak pro děti, tak pro dospělé, hudbu a zpěv.

 

Jižní Čechy

Staročeský vánoční trh v Táboře

V Táboře můžete o víkendu navštívit tradiční vánoční trh spojený s ukázkami vánočních zvyků, prodejem řemeslných výrobků a celodenním programem. V sobotu na hudební vystoupení kapely Péro za kloboukem a divadelní vánoční příběh Co se dělo o Vánocích. V neděli vás zaručeně rozproudí kapela Staropražští pardálové a pobaví divadlo s příběhem Nad Betlémem svítí hvězda. Po oba dny se mohou děti těšit na vánoční pohádkový kolotoč, vánoční dílničky a zpívající nebeské anděly.

 

Vánočně nasvícená ZOO Hluboká

Přijďte si zkrátit zimní večery do netradičního prostředí. Magická atmosféra tisíců žároviček Vám ukáže zoo zase úplně jinak než po zbytek roku. Již téměř po celém areálu ZOO Hluboká nad Vltavou vás provedou světýlka a nakonec se zahřejete výborným punčem.

 

Vysočina

Vánoce na zámku

V Jaromeřicích nad Rokytnou si můžete po celý víkend vychutnat adventní oslavy, a to přímo na místním zámku. V rámci těchto oslav uvidíte výstavu "Vánoce na zámku, aneb jak se dříve slavilo". Po oba dva dny nebude chybět ani kulturní program a tradiční řemeslnický jarmark. Čekají vás žonglérská představení, divadelní pohádky či módní přehlídka.

 

Vánoční trh

V běžně nepřístupných prostorách žďárského zámku na vás o víkendu čekají nejen krásné ruční výrobky, ale s dětmi se můžete těšit i na rozsvícení vánočního stromku, dílničky či vánoční koledy. Nenechte si ujít dvoudenní trh, který vás naladí na pravou vánoční atmosféru.

 

Jihomoravský kraj

Oslava 10.narozenin opičáka Bonga

V sobotu jste zváni na oslavu 10. výročí otevření rodinného zábavního centra Bongo. Můžete se těšit na narozeninový dort, žongléra a klauna, malování na obličej, soutěže pro děti a bohatou tombolu.

 

Mikulášský cyklokros

O mikulášském víkendu můžete s dětmi vyrazit za sportem. V lese u Charvátské Nové Vsi, kousek od Břeclavi, se koná další ročník Mikulášského cyklokrosu.  

 

Zlínský kraj

Staroměstský vánoční jarmark

Po celý den bude na náměstí Velké Moravy ve Starém Městě u Uherského Hradiště připraven vánoční jarmark s doprovodným programem na pódiu. V jezuitském sklepě budou pro děti připraveny pohádkové aktivity a Vánoční pohádka loutkového divadla.

 

Výstava betlémů na zlínském zámku

Na zlínském zámku budou až do 5.1. vystaveny historické betlémy. Obdivovat však můžete i ty současné. Dominantním betlémem výstavy je ručně malovaný betlém s 250 figurkami a stromy. Děti nejvíc zaujmou betlémy mechanické a betlém z postaviček Playmobil.

 

Moravskoslezský kraj

Rozsvícení vánočního stromu v Karviné

V neděli se také v Karviné na Masarykově náměstí rozsvítí vánoční stromeček. Čekají vás také trampoty s Ježíškem, vzdušný anděl, Poppy s Adélkou a jejich vánoční dobrodružství a koncert kapely Mirai.

 

Zimní příhody včelích medvídků

V sobotu si v Domě kultury města Ostravy nenechte ujít krásné divadelní představení Zimní příhody včelích medvídků. Dozvíte se, jak se Čmeláčci chystají na zimu, proč je podzim tak sladký i kde spí v zimě pavouk.

 

Olomoucký kraj

Putování adventem na zámku Plumlov

Dovolujeme si vás srdečně pozvat na tradiční adventní prohlídky s názvem Putování Adventem. Projděte se vánočně vyzdobeným zámkem a připomeňte si, jak vznikly některé lidové tradice a zvyky. Nebudou chybět ani koledy a ukázka masopustních masek. Divadelně ztvárněné zimní příběhy vás vtáhnou do jedinečné adventní atmosféry.

 

Vánoční kamion v Jeseníku

Po roce se opět vrací i a i letos rozváží tu pravou vánoční atmosféru po celé České republice. Vánoční kamion vypadá tak, jak ho znáte z televizní reklamy, a přiváží k vám Santa Clause, hravé skřítky, spoustu zábavy, soutěží, písniček a dalších překvapení. Celý program začíná na Masarykově náměstí v Jeseníku a při čekání na Santu se můžete zapojit do různých soutěží a naučit se Santův vánoční tanec. Těšit se můžete na vánoční koledy, čtení pohádek a chybět nebude ani oblíbené focení se Santou v Santově pokojíčku.

 

Další zajímavé tipy kam s dětmi vyrazit a to nejen o víkendu najdete na www.kamsdetmi.com

5. 12. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře