Dovolená s dětmi v Salcburku | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dovolená s dětmi v Salcburku

Přesně za měsíc se vám ozveme z rakouského Salcburku, kde budeme s dětmi „ochutnávat“ tamní výletní místa pro rodiny s dětmi. Protože se na takový výlet řádně připravujeme, načetli jsme si už spoustu informací a bylo by škoda se o ně nepodělit. Přečtěte si níže, co se o Salcburku píše a již za měsíc se můžete těšit na naše postřehy a hodnocení dětí. Vendula

Salcburk je ideální město pro rodinnou dovolenou. Zábavný program je mnohostranný a rozmanitý, nová ubytovací zařízení nabízejí rodinám příznivé ceny. Město je kompaktní a vzdálenosti mezi jednotlivými cíli malé. Nejskvělejším dopravním prostředkem je proto jízdní kolo.

Objevovat Salcburk dětskýma očima

Salcburk poskytuje rodinám s dětmi vynikající zázemí s množstvím atrakcí. Město není velké, a tak je možné ho snadno obsáhnout i pěšky, hezky zvolna procházkovým krokem. Zajímavosti z historie, klenoty architektury, zajímavé osobnosti, kulturní pořady a zábavné aktivity jsou příslibem krásných zážitků pro děti i dospělé.

Pořady a akce, výlety & sportovní a rekreační aktivity          

Děti se chtějí především bavit a Salcburk jim k tomu poskytuje mnoho příležitostí! Nezáleží na tom, zda přijedete v létě nebo v zimě, zda zrovna prší nebo svítí slunce, v Salcburku se, milé děti, nikdy nebudete nudit. Očekávají vás muzea, kulturní pořady, zábavné aktivity a výlety do okolí, kde jsou pro vás opět připraveny skvělé atrakce.

Kam s dětmi v Salzburgu?

Při návštěvě Salcburku nelze vynechat pevnost Hohensalzburg či Mozartův rodný dům. Jedním z cílů, kam se vydat s dětmi je určitě i Haus der Natur – Přírodovědné a technické muzeum. Obrovští pravěcí ještěři z úsvitu věků se představují spolu s milníky historie dobývání vesmíru. Ve velkolepých akváriích a teráriích žijí živočichové z celého světa. Cesta do lidského těla a interaktivní experimenty ve Vědeckém centru přinášejí celou řadu překvapení a nových poznatků.

Rodiny s dětmi může v Salcburku lákat i místní zoo. Ročně navštíví salcburskou zoologickou zahradu přes 300 000 návštěvníků, pro něž je připraven i zcela speciální program. Jsou to například noční prohlídky areálu zahrady, které se pořádají v pátek a v sobotu, v měsících srpnu a září. Až do 22.30 hod. mohou návštěvníci pozorovat zvířata, která jsou v těchto teplých letních nocích mimořádně aktivní. A protože zoologická zahrada zaznamenává stále nové přírůstky, je možné často k radosti dospělých a hlavně dětí pozorovat nově narozená mláďata. Pro děti je pak připraven i výběh pro malá domácí zvířátka, která mohou krmit, hladit a hrát si s nimi.

V horkých dnech pak rozhodně potěší Vodní hrátky v Hellbrunu. Již přes 400 let se návštěvníci zámku Hellbrunnu po knížecím způsobu baví při Vodních hrátkách. Jde o unikátní představení, při němž je hlavním aktérem voda, která je navíc zdrojem mnoha překvapení! Množství pramenů, které tryskají z nitra Hellbrunnské hory na povrch země, využil Markus Sittikus pro pobavení svých hostů. Od mechanického divadla přes jeleny chrlící vodu až po korunu tančící na tenkém vodním paprsku – hydraulické automaty ohromují svou originalitou a překvapivými efekty. Desítky fontán či v zemi skrytých vodních trysek totiž postříkají kolemjdoucí, a to ve chvíli, kdy to nejméně očekávají.

Další informace najdete na www.kamkam.eu.

 

Pro Kamsdětmi.com připravila Vendula Dittrichová

17. 7. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře