Doslova smyslů plné odpoledne s Blanickými rytíři | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Doslova smyslů plné odpoledne s Blanickými rytíři

Počasí jsme se dnes s dětmi nezalekli a vyrazili jsme na průzkum Jeskyně Blanických rytířů, která se nachází v obci Rudka u Kunštátu v okrese Blansko. 

Jeskyně se nachází v areálu, který toho ale nabízí mnohem víc. Musím říct, že jsme byli opravdu příjemně překvapeni a všichni jsme si tento výlet fakt užili. Kromě prohlídky jeskyně můžete navštívit i Burianovu rozhlednu, která se tyčí nad lesoparkem a opravdu krásnou Smyslovou zahradu. Ta měla původně sloužit pro nevidomé a zrakově postižené. Otestovat své smysly tady ale nakonec mohou všichni návštěvníci. Hmatem můžete rozeznávat různé materiály, rozlišovat zvuky a ani čich v jarní, rozkvétající zahradě určitě nepřijde zkrátka. 

Jeskyně samotná nabízí přibližně 25 min. prohlídku, takže by ji měli zvládnout i ti nejmenší. Okruh je velmi krátký, je to jen pár desítek metrů. Žádné schody uvnitř jeskyně nejsou, ale určitě to není trasa vhodná pro kočárky, neboť chodby jsou úzké. Vchod do nitra hory hlídá mohutný kamenný lev. Uvnitř objevíte sochy bájných blanických rytířů a svatého Václava na koni, stojícího uprostřed spícího vojska. Na konci prohlídky pak na děti čeká Sněhurka s trpaslíky. 

Dominantou lesoparku jsou také zbytky sochy T.G.M, která byla bohužel za minulých režimů zničena. V té době to však se svými 14m byla největší socha v Evropě. Dnes jsou již patrné pouze boty a kus pláště. 

Nakonec se děcka ještě vyřádily v menším lesním parku, který se nachází hned za modrým hotelem v lesíku. Stačí v podstatě jen přejít silnici. 

 

Za redakci Kamsdetmi.com Vendula Kolaříková 

14. 4. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře