Do přírody s OUTDOORBABY | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Do přírody s OUTDOORBABY

Pro všechny příznivce venkovních hrátek a výletů jsme ve spolupráci s OUTDOORBABY připravili seriál tipů navýlety do přírody, kde se bude líbit rodičům i dětem. Ať už jste z Plzeňska nebo třeba Karvinska, z každého krajenaší krásné České republiky vám měsíc co měsíc přineseme dva zajímavé tipy. OUTDOORBABY je místo, kde dobrodružství začíná a my vám poradíme, kde své dobrodružství můžete prožít. Kde a jak na tyto výlety vybavit děti jsme vám také poradili ve videoreportáži ZDE.

Praha

Naučná stezka Brána do pravěku Prahy

Stezku, s podnázvem Brána do pravěku Prahy, najdete v Dolních Chabrech a má 16 zastavení. Na každém najdete informační tabuli, některé obsahují herní prvky. Hravou formou vás seznámí se zvířaty z dob pravěkých, která se v okolí proháněla. Zjistíte, jak velké stopy zanechávala či jaké rozpětí křídel mají dravci. V krásné krajině si vůbec nebudete připadat, že jste nedaleko velkoměsta. Tuto stezku vyzkoušelo již několik maminek z naší redakce a vřele ji doporučujeme.

Archeologický park Libor 

Archeologický park je situovaná v klidné oblasti na západním okraji Prahy. Přijďte si s dětmi prohlédnout, jak žili naši předci. Shlédnete stavby a výrobní objekty rekonstruované experimentálními metodami na základě výsledků řady archeologických výzkumů středověké Prahy. V areálu parku naleznete i keramickou a chlebovou pec, tkalcovskou dílnu s funkční replikou středověkého tkalcovského stavu, nebo rekonstruovaný šlapací soustruh na dřevo.

 

Střední Čechy

Naučná stezka po stopě trilobita 

Prochází velmi významnou paleontologickou oblastí přírodní památky Skryjsko – týřovického kambria. Dva kilometry dlouhá okružní trasa nás provede okolím obce Skryje. Začíná u místního muzea – Památníku Joachima Barranda. Při budování naučné stezky Po stopě trilobita se myslelo i na děti, které jistě potěší různé prolézačky, přelézačky a šplhadla. Vzdělávací texty jsou pro zpestření doplněny komiksy, na nichž se děti zábavnou formou mimo jiné seznámí se světově proslulým paleontologem Joachimem Barrandem.

Středočeská ovocná cyklostezka 

Tematicky zaměřenou značenou ovocnou cyklotrasu naleznete mezi Kolínem a Českým Brodem. Trasa je vedená po polních cestách a silnicích převážně III. třídy a označuje ji žluté dopravní značení pro cyklotrasy s logem stezky. Středočeská ovocná stezka je vedena podél sadů a prodejen s celoročním i sezónním prodejem ovoce, moštů, pálenic a dalších výrobků.

 

Ústecký kraj

Adrenalin park Jedlová 

Spousty zábavy a nevšedních zážitků pro celou rodinu v létě i v zimě najdete na Jedlové v krásné lokalitě CHKO v Lužických horách. Obří houpačka, lezecká stěna, lanové centrum nebo terénní koloběžky.

Fotbal Pak Dymník 

FOTBALPARK DYMNÍK je první certifikované fotbalgolfové hřiště v ČR a je v provozu od roku 2014! FotbalPark Dymník se nachází v těsné blízkosti Rumburku na vrcholu Dymník a nabízí dvě 18jamková hřiště světové úrovně. Přímo vedle hřiště se také nachází penzion a výletní restaurace Dymník, jejíž kuchyně je oblíbená již po několik generací. Fotbalgolf je kombinací populárních sportů fotbalu a golfu, pro všechny věkové kategorie, od dětí, přes dospělé, až po seniory.

 

Liberecký kraj

Výletní areál Pěnčín 

Výletní areál Pěnčín nabízí mnoho zajímavého ke zhlédnutí a může být i výchozím bodem pro výpravy do blízkého okolí. Chcete vědět, jak se vyrábí skleněné perle, navštívit mačkárnu, šitlovnu, rumplovnu, brusírnu nebo leštírnu perlí? Navštivte Výletní areál Pěnčín! Kromě exkurze do brusírny skleněných perlí na vás čeká prohlídka kozí farmy a sýrárny (ochutnávka, prodej sýrů), silničním vyhlídkovým vláčkem si můžete vyjet na rozhlednu Černá Studnice nebo si v prodejně perlí nakoupit korálky či hotovou bižuterii.

Cyklostezka Greenway Jizera 

V Českém ráji najdete hustou síť značených cyklotras s páteřní trasou Greenway Jizera vedoucí od pramene Jizery v Jizerských horách až k soutoku s Labem. Uvedené cyklotrasy ve větší či menší vzdálenosti sledují tok řeky a snaží se minimalizovat náročná stoupání. Především v Horním toku řeky se však cyklisté dílčímu převýšení nevyhnou. Také povrch a kvalita cyklotras je různorodá stejně jako krajina, kterou projíždí. Přesto tato dálková cyklotrasa svými téměř 190 kilometry vybízí buď k několikadennímu putování (pro zdatné cyklisty), anebo k opakovaným cyklovýletům do koridoru řeky s návštěvou přilehlých památek a zajímavostí.

 

Královehradecký kraj

Stezka korunami stromů Krkonoše 

Stezka korunami stromů se nachází v srdci majestátních lesů Krkonošského národního parku. Ukážeme vám, v čem je příroda Krkonoš jedinečná. Společně s námi poznáte zdejší krásné lesy doslova od kořenů až po jejich koruny. Stanete se součástí lesního života a poznáte řadu živočichů i rostlin, které nenajdete nikde jinde. Zcela vás uchvátí výhled ze 45 metrů vysoké věže, díky kterému budete mít nadosah ruky lesní mohykány, z nichž některé jsou staré přes 150 let. Zavítáte i do unikátního naučného centra, které se nachází v podzemí dřevěné rozhledny a představuje spletitý kořenový systém stromů.

Svítání na Bílé věži

Nenechte si se svými děti ujít speciální akci - Svítání na Bílé věži. Přivstaňte si a prožijte z ochozu Bílé věže okouzlující moment, když první sluneční paprsky začnou dopadat na naše probouzející se město. Sraz účastníků vždy nejméně 15 minut před časem svítání - východu slunce před Bílou věží. Počet účastníků je omezen na 30.

 

Pardubický kraj

Ornitologická pozorovatelna a naučná stezka Bohdanečský rybník

Ornitoligická pozorovatelna: Z 5 metrů vysoké dřevěné pozorovatelny můžete sledovat řadu druhů ptáků, co hnízdí na Bohdanečském rybníku. Pozorovatelna je umístěna na konci naučné stezky na kraji rybníka. Naučná stezka Bohdanečský rybník a rybník Matka: Naučná stezka seznamuje na třech větvích trasy s faunou, flórou a přírodními poměry národní přírodní rezervace Bohdanečský rybník a rybník Matka, ležící nedaleko města Lázně Bohdaneč.

Výletní okruh městem Žamberk 

Okruh je 8,5 km dlouhý a spojuje zajímavá místa v Žamberku. Výchozím bodem je Masarykovo náměstí a cesta dále pokračuje kolem kostela sv. Václava, Tyršovy rozhledny, městského muzea, domku P. Diviše, koupaliště, zámeckého parku, zámku a Divišova divadla.

 

Plzeňský kraj

Wanadoo festival 2019 

Největší náborový sportovní festival v České republice pro rodiny s dětmi od 3 do 18 let, to je Wannado festival. Nezáleží na tom, jestli už vaše dítě sportuje nebo se na výběr ideální pohybové aktivity teprve chystá. Festival nabízí možnost vyzkoušet si tradiční sporty, i ty, o kterých se jim ani nesnilo. V průběhu dne na vás čekají různá exhibiční vystoupení, rozhovory se známými sportovci, autogramiády, program s maskoty, možnost zdolat unikátní překážkovou dráhu Wannado Ninja Race a nebo si zastřílet na laserové biatlonové střelnici.

Turistický pochod Zbirožský puchýř 

Téma VIII. ročníku turistického pohodu Zbirožský puchýř bylo hned na počátku roku zřejmé. V květnu jsme si Zbirožskými historickými slavnostmi připomněli 650 let od povýšení Zbiroha na městys, a tak se letošní Puchýř vydá po bývalém rožmberském panství a částečně i za jeho hranice. Opět budou připraveny dvě trasy v délce 9 a 16 km.

 

Karlovarský kraj

Biofferata v Bečově nad Teplou 

První česká skalní stezka zaměřená na skalní vegetaci - bioferrata, vznikla v Botanické zahradě v Bečově nad Teplou. Stezka má tři různé obtížnosti, a tak ji zvládne opravdu každý, kdo se chce zblízka a na vlastní oči podívat na skalní rostlinnou říši – ta je popsána na cedulích umístěných přímo na skalní stěně. Ferrata má tři části, výstupní a sestupní, které jsou propojeny přechodem po lesní pěšině. Součástí stezky je i znovuobnovená vyhlídka, ze které si můžete prohlédnout překrásné bečovské skalní údolí. Nejtěžší varianta stezky pro horolezce s vybavením, které si ale v areálu botanické zahrady můžete vypůjčit, je opatřena jistícími lany a skobami. Nejjednodušší varianta vede pozvolnou lesní pěšinou a zvládnou ji i rodiny s dětmi.

Minizoo ve výletním areálu Diana

Areál Diana je vyhledávaným místem pro rodinný výlet. Děti jistě potěší výjezd lanovou dráhou k Dianě, motýlí farma, ale také minizoo. Zvířátka mohou děti libovolně hladit, krmení je však povoleno jen na základě domluvy.

 

Jihočeský kraj

Cyklostezka z Lipna nad Vltavou do Přední Výtoně 

Tento nenáročný výlet je vhodný pro nejmenší cyklisty a in-line bruslaře, kvalitní asfaltová cyklostezka značená jako cyklotrasa č. 7 vede rovinatým terénem. Na jižní straně přehrady vodní nádrže Lipno se nachází velké parkoviště. Přejedeme křižovatku a vydáme se cyklostezkou lemující jižní břeh Lipna. Na začátku musíme dát pozor na kratší strmější sjezd, pak už se vezeme téměř stále po rovině. Hlavně v letních dnech je příjemné, že je stezka od břehu Lipna i od souběžné silnice oddělena stromy. Po 6 kilometrech jsme v Přední Výtoni, kde se můžeme občerstvit v několika restauracích s venkovním posezením.

Noční prohlídky v ZOO v Táboře

Mnoho zvířat ožívá až se západem slunce. Rozhodli jsme se našim fanouškům ukázat ZOO Tábor, jak ji normálně vidět nemohou. Ve 21:00 bude zahájena speciální večerní prohlídka zoo s odborným výkladem. Užijete si tedy ZOO ve všech barvách.

 

Vysočina

Zookoutek Nová říše 

Rodinný zookoutek "Nová Říše" se nachází v malém městysi v Nové Říši, ležící nedaleko Telče. Obec obklopená lesy a obtékaná říčkou zvanou Vápovka, v níž se kdysi rýžovalo zlato. Minulost zde připomíná jen kostel a klášter. Přesto, že je Nová Říše typickou, vždy českou, zemědělskou obcí na Vysočině je zmiňovaná v dějinách hudby, literatury i výtvarného umění.

Rekreační areál Kemp Moře u rybníku Řeka 

Návštěvníkům „Moře u rybníka Řeka“ se nabízí několik možností, jak se ubytovat. Záleží jen na vás, jaký typ dovolené si představujete a který si vyberete. Sportovně-spartánská dovolená – ubytování pod širým nebem, pod stanem či v autě nebo karavanu v areálu kempu.

 

Jihomoravský kraj

Army park

Army Park v Ořechově je největší military zábavní park v ČR plný dobrodružných aktivit s vojenskou tématikou, armádní technikou a muzeem. Nevšední zážitky pro skupinu kamarádů i celou firmu zajišťuje tým profesionálních instruktorů a ochotného personálu. Neváhej nás kontaktovat a objednej jednu z mnoha našich služeb nebo se o víkendu, kdy je areál přístupný veřejnosti, přijď prostě jen podívat.

Wellness Aquapark Kuřim

Wellness Kuřim nabízí rekreační zážitkový bazén s divokou řekou, protiproudem, vodním hříbkem a masážními rošty, tobogán se skluzavkou procházející vnitřní i venkovní částí, plavecký bazén se čtyřmi drahami a školní bazén s unikátním posuvným dnem a nastavitelnou hloubkou dna a další atrakce.

 

Zlínský kraj

Páteřní cyklostezka podél Baťova kanálu 

Baťův kanál je lemován páteřní cyklostezkou dlouhou více jak 80 km, na kterou dále navazují stezky a trasy v okolí, včetně Moravských vinařských stezek. Cyklostezku si jistě oblíbí jak dálkoví cyklisté, tak i in-line bruslaři, protože povrch cyklostezky je převážně asfaltový. Na své si tady přijdou určitě i rodiny s dětmi, senioři i tělesně postižení, kteří ocení takřka absolutní rovinu a přehledný terén.

Pohádkový park v Jarošově

Přijďte v neděli 22. září do Jarošova. Bude tu probíhat akce pro děti - Pohádkový park. Vydejte se do pohádky! V blízkosti DDM na Vás budou čekat pohádkové postavy, u kterých budou děti řešit zapeklité úkoly.

 

Olomoucký kraj

Outdoor Centrum Helfštýn 

Outdoor centrum Helfštýn nabízí několik outdoorových aktivit ve stínu hradu Helfštýn. Je umístěno v lese přímo vedle hlavního parkoviště hradu. Hlavní aktivitou centra je vysoký a nízký lanový park, respektive lanové bludiště. Doplňujícími aktivitami jsou pak slackline park, lukostřelba, trampolína a hopíci. Široká nabídka aktivit je vhodná pro všechny věkové kategorie i úrovně zkušeností. Tu pravou zábavu zde najdou rodiny s dětmi, začátečníci s chutí vyzkoušet něco nového, zkušení borci potřebující vybít energii, školní a jiné skupiny plánující výlet na celý den a tak dále.

Z pramenů Jeseníků: Výlet na Rejvíz 

Tenhle výlet bude krátký, takže se hodí i pro děti nebo naopak pro babičky a dědy. Výchozím bodem je Rejvíz (parkoviště u občerstvení)a trasa celou dobu povede rovinatým terénem. V druhé části přejde v naučnou stezku, kde je možné spatřit vzácné druhy rostlin i živočichů. Samotné Mechové jezírko vás na závěr možná neohromí svou velikostí, ale svou malebností a zasazením do krajiny rozhodně.

 

Moravskoslezský kraj

Naučná stezka Borovecké rybníky

Borovecké rybníky se nachází cca 2 km za městem Příbor, směrem na Nový Jičín. Polní cestou se dostanete pěšky nebo na kole do místní části nazývané Borovec. Podle ní se nazývají také rybníky. Jedná se o dva menší rybníky oživené širokým spektrem rostlinných i živočišných druhů.

Lesopark ve městě Vrbno pod Pradědem

 Lesopark je volně přístupný široké veřejnosti a nabízí příležitost pro volnočasové aktivity dětí a aktivní odpočinek rodičů s dětmi. Po své obnově stal pro obyvatele i návštěvníky města místem odpočinkové zóny. Lesopark získal na své atraktivitě díky vybudovaným prvkům pro děti. V areálu jsou dále umístěny altán, vodní prvek, lavičky a je zde vybudováno i veřejné osvětlení a návštěvníci určitě ocení přírodní naučnou stezku. 

 

Užijte si své dobrodružství a pokud máte i vy nějaký podobný tip, napište nám ho ([email protected], předmět OUTDOORBABY) a příště se o něj v tomto seriálu rádi podělíme s ostatními.

Redakce Kam s dětmi

10. 9. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře