Děkujeme, že s námi pomáháte | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Děkujeme, že s námi pomáháte

V posledních týdnech jsme vás na webu i na našich sociálních sítích informovali o vážné situace v dětských domovech v době koronaviru. Volání o pomoc vyslyšela Nadace Terezy Maxové a její donátoři jako například společnost ING, která okamžitě věnovala na podporu vzdělávání na dálku 2,7milionů korun. Nadace Terezy Maxové se pomoci dětským domovům věnuje od roku 1996 a kromě svých dlouhodobých velkých partnerů jsou pro ni obrovským darem i drobní přispěvatelé, kteří posílají své DMS.

Dnes si můžete přečíst pět konkrétních příběhů, na které společnost ING skrze Nadaci Terezy Maxové pomohla. Věřte, že taková pomoc má smysl, naše pomoc informovat vás o takových skutcích stejně tak. Pokud vás příběhy zaujmou a rozhodnete se čas od času nějakou tu DMSku poslat také, budeme rádi. Pokud si díky příběhům uvědomíte vlastní štěstí a s pokorou budete přijímat, co nám život nabízí, tak i to je velké vítezství. Odkaz na konkrétní možnosti pomoci najdete zde.

Nela studuje třetí ročník Střední školy podnikání. Je bystrá, má vynikající výsledky, ráda by si jednou udělala vysokou školu. Učitelé si všimli jejího jazykového nadání, a tak Nela začala své schopnosti rozvíjet ve specializovaném oboru odborné angličtiny. Pan Stanislav je už řadu let v důchodu a péče o děti pro něj představuje značnou finanční zátěž. Společně můžeme pomoci Nele s úhradou školného v příštím školním roce, a podpoříme ji tak na cestě za vytouženým vzděláním. 

Viliama má v pěstounské péči jeho babička. Ta dělá vše v jejích silách, aby ho vedla nezávislosti a aktivnímu životnímu stylu. Ale s rostoucími nároky školy Viliamovy výsledky zamířily do podprůměru a on potřebuje naši pomoc, aby se opět zlepšil.

Barborka má diagnostikováno ADHD a vzdělává se za pomoci asistenta v rámci integrované výuky. Nyní potřebuje pomoci s angličtinou, jíž její pěstounka nevládne.

Paní Ježová se stará o čtyři děti od 11 do 15 let a, aby je zajistila, pracuje na plný úvazek. Tři z dětí mají vzdělávací problémy, jedna dívka trpí lehkou retardací. S menším množstvím úspěchů ve škole nacházejí spoustu radosti v hudbě a finanční podpora jejich dalšího vzdělávání na základní umělecké škole by pro ně znamenala hodně. A jedno z dětí také potřebuje pomoci s matematikou.

Podpora pro organizaci Amina. Tahle skvělá parta už za pět let zprostředkovala přes 3500 doučovacích hodin dětem z pěstounských rodin, často navíc sociálně slabých. Pomohla například dvěma sestrám Heleně a Evě, které už už měly namířeno do zvláštní školy. S doučováním se ale bez problémů udržely na základní škole. Se školou se pral i Vašek, jehož trápily technické obory na střední škole. A nyní? Úspěšně odmaturoval a chce se zkusit přihlásit na ČVUT.

 

Děkujeme, že s námi pomáháte

Redakce Kam s dětmi

16. 6. 2020



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře