Co nás nového čeká na hradech a zámcích | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Co nás nového čeká na hradech a zámcích

Spousta hradů a zámků loni, případně ještě letos uzavřelo své brány a prochází dlouho plánovanou rekonstrukcí. Proto jsme si pro vás připravili malý přehled toho, na co se můžeme těšit.

 

Hrad Karlštejn

Trpěl delšími neduhy a nepřispěl mu ani vysoký návštěvnický provoz. Dlouhodobě chátraly přízemní, suterénní i sklepní prostory císařského paláce, opravu si žádal i arkádový přístavek nebo skalní sklep. Tohle vše má vyřešit nákladná rekonstrukce, která probíhá od března 2020 a potrvá i tento rok. Promění se purkrabství, v jehož části vznikne nové návštěvnické centrum, takže turisté nebudou muset čekat na začátek prohlídky pod širým nebem. Své rekonstrukce se dočká i užitková zahrada na jižním parkánu.

 

 

 

Zámek Vimperk

Zdevastovaná památka s ztrouchnivělými okny, podlahami s dřevomorkou a nefunkčním elektrickými rozvody již volala po rekonstrukci. Po roce a půl intenzivních prací se ale zanedbaný zámek změnil k nepoznání. Návštěvníkům tak nabídne muzejní expozice Muzea Vimperska i klasickou prohlídkovou trasu zámeckými interiéry. Těšit se můžete na opravené nádvorní fasády a nové návštěvnické zázemí.

 

 

 

Zámek Červené Poříčí

Rozsáhlá rekonstrukce celkem šestnácti vnitřních prostor v budovách včetně schodišť a chodeb, venkovní pohledové fasády, obnova části ohrazení celého areálu s barokní vstupní bránou do zahrady, to vše se plánuje na zámku Červené Poříčí. Stavební práce by měly být ukončeny na začátku příštího roku, kdy se návštěvníkům otevře i expozice na nové prohlídkové trase. 

 

 

 

Hrad Kost

Nedaleko Jičína na hradě Kost začala již v roce 2019 rozsáhlá rekonstrukce, která by měla být na konci letošního roku hotova. Hlavním problémem bylo odvodnění hradního areálu a stabilizace skalního masivu, na kterém samotný hrad stojí. V rámci rekonstrukčních prací došlo k zajímavému objevu. Archeologové objevili „zapomenutou“ věř, která pravděpodobně pochází ze 13. století. To vše by znamenalo, že hrad je starší než se dosud předpokládalo.

 

 

 

Hrad Strakonice

Hrad Strakonice již finišuje generální rekonstrukci. Naprostým unikátem bude nová expozice řádu maltézských rytířů, která vznikla v prostorách bývalé komendy maltézského řádu. V nových expozicích nebude chybět ani největší sbírka dud ve střední Evropě nebo výstavy motocyklů a zbraní. Své místo bude mít na hradě i tradice loutkového divadla.

 

 

23. 2. 2021



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře