Botanická zahrada v Troji bude mít otevřeno celé Velikonoce | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Botanická zahrada v Troji bude mít otevřeno celé Velikonoce

Děti si užijí výstavu motýlů ve skleníku Fata Morgana

Rodiny s dětmi čeká pět dní volna a Botanická zahrada hl. m. Prahy je zve do rozkvetlého areálu a na výstavu Motýli, zaostřeno na detail. Výstava byla zahájena v pátek 8. dubna a hned první víkend zaznamenala velký zájem. I proto bude tropický skleník Fata Morgana otevřen mimořádně též v pondělí 18. dubna. Děti se tak hned po velikonoční koledě mohou vydat za motýly. Dny volna lze strávit procházkou ve venkovním areálu, kde návštěvníky čekají rozkvetlé narcisy, tulipány, magnolie nebo azalky.


„Výstava motýlů patří každoročně mezi nejúspěšnější akce a láká dospělé, ale zejména děti. I první víkend letošního ročníku, přestože nebylo příliš pěkné počasí, ukázal, že o motýly v našem skleníku Fata Morgana je velký zájem. V průběhu výstavy k nám dorazí přes 5500 kukel, takže je na co se těšit. V těchto dnech už se líhne i největší motýl – martináč Attacus atlas. Pro výstavu jsme připravili edukační panely a motýlí kvíz, takže se návštěvníci dozvědí i spoustu zajímavých informací. Ve venkovním areálu teď patří mezi nejatraktivnější záhony jarních cibulovin, kvetoucí magnolie na Pivoňkové louce a začínají již kvést i rododendrony a sakury v Japonské zahradě,“ zve Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

  

Do Fata Morgany za nejkrásnějšími i největšími motýly světa

V tropické džungli se vznášejí krásní motýli Morpho peleides a Morpho achilles s blankytně modrými křídly, motýlí cestovatelé – monarchové stěhovaví Danaus plexippus, pestrobarevní otakárci a nechybí velcí soví motýli rodu Caligo. Již se také začali líhnout noční martináči Attacus atlas, kteří s rozpětím křídel až 25 cm a jejich plochou až 400 cm2 patří mezi největší motýly na světě. Dospělý martináč žije pouhých pět dní, takže ti, kteří chtějí tohoto motýla vidět, si musí pospíšit. Nad tropickým jezírkem je rovněž umístěn unikátní nadživotní model tohoto martináče. Výstava motýlů se koná až do 22. května.

 

Zahrada v plném jarním květu

Ve venkovním areálu čekají návštěvníky rozkvetlé záhony plné jarních cibulovin – tulipánů, narcisů, ladoněk nebo hyacintů. Těšit se mohou i milovníci kamélií. V záhonech expozice Stínomilných trvalek v Horní zahradě kvetou škornice, pomněnkovce, čemeřice a petrklíče. Pivoňková louka nabízí přehlídku rozkvetlých magnolií. V Japonské zahradě rozkvétají první azalky a začínají se zbarvovat japonské javory. Ve skleníku v Ornamentální zahradě se zájemci mohou pokochat květy plejonek a dalších orchidejí. Za exotikou se lze vypravit i do expozice Svět sukulentů, kde se nachází hned několik rozkvetlých aloí. V prostorách Vinotéky sv. Kláry v Ornamentální zahradě je možné skrýt se před případnou nepřízní počasí a zahřát se šálkem kávy a čaje nebo si odpočinout u sklenky vína.

13. 4. 2022



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře