Botanická zahrada, Rozárium a zahrada smyslů Olomouc | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Botanická zahrada, Rozárium a zahrada smyslů Olomouc

všemocná vůně květin, oáza klidu pro tělo i duši, velké množství využití pro děti a to vše přímo v srdci Olomouce

Minulý týden jsme se celá rodina vydali do botanické zahrady, Rozária a zahrady smyslů, která se nachází naproti Přírodovědecké fakulty univerzity Palackého nebo také (druhý vchod) navazuje na park Petra Bezruče = Bezručovy sady a oblast okolo Korunní pevnůstky. 

      

Otevírací doba celého areálu je duben - říjen => 9:30 - 18:00, každý den kromě pondělí. V listopadu - březnu => 8:00 - 15:00, každý den kromě pondělí, svátků a víkendů. Během letních prázdnin se prodlužeje otevírací do do 20:00. 

    

Kromě botanické zahrady je součastí areálu: 

  1. Alpinum - expozice na pevnostním valu s domunijícím prvkem zakrslých jehličnanů. 
  2. Zahrada smyslů - určená pro nevidomé a slabozraké návštěvníky. V zahradě, jejímž cílem je poskytnout zajímavé smyslové – hmatové, čichové či sluchové - zážitky zrakově postiženým návštěvníkům, dominuje záhon zhruba osmi desítek druhů bylin s bezbariérovým přístupem a značením v Braillově písmu.
  3. Dětské hriště a další zábava jako hmyzí hotel, broukoviště nebo naučná hra s názvem „Za tajemstvím rostlin“ 
  4. Rozárium - kde lze obdivovat liliovník a více než tři tisíce keřů růží tří stovek domácích i světových odrůd to vše na ploše 3,5 hektaru. 

   

Pokud nebude dosti unavení po výletě v botanické zahradě a rozáriu, můžete se ještě vydat navštívit jeden z městských parků, Korunní pevnůstku (určitě doporučujeme !!!), do Oranžérie, na výstaviště Flóru či do jednoho ze sbírkových skleníků (palmový, tropický, ....) 

P.S. Nenechte si ujít grilování v Rozáriu. K dispozici jsou dva veřejné samoobslužné grily => jeden v botanické zahradě a druhý na vyhlídce v rozáriu. V případě zájmu se obraťte na Infocentrum Rozária: tel. 739 322 603.

Přejeme všem pěkné rodinné odpoledne, 

Karolína, Tomáš a Beáta :) 

27. 4. 2021



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře