ADVENTNÍ KALENDÁŘ | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

ADVENTNÍ KALENDÁŘ

Když se řekne adventní kalendář napadle mě okamžitě plno otázek, možností a nápadů. Čokoládový nebo knižní? Doma vlastnoručně vyrobený, kupovaný nebo něco mezi? S úkoly na každý den nebo bez úkolů? Tématicky zaměřený s příběhovou linkou po celou dobu adventu nebo pouze 24 malých „dárečků“?   

    

TIPY NA ÚKOLY DO ADVENTNÍHO KALENDÁŘE

Já jsem typ člověka, který má všechno rád připravené dopředu a ideálně i očíslované, srovnané a podle nějakého pravidla i seřazené. Nicméně u adventního kalendáře v tom vidím dosti nevýhodu … Raději tedy nebudu číslovat a asi určitě se připravím dopředu, ale budu počítám s možností improvizace. Protože co když dítko onemocní a nebude moci jít na rozsvícení stromečku, které má v úkolu dne?

Jako inspiraci můžete použít mé „Zimní radovánky“  aneb 24 zimních aktivit.

 

INSPIRACE NA DÁREČKY DO ADVENTNÍHO KALENDÁŘE 

Samolepky, tetovačky, tiskátka = razítka, pastelky, fixy (vodové i foukací), voskovky (omyvatelné jsou super věc), pexeso (mále klasické zkuste pexeso do vody), karty (černý pepr, kvarteto), puzzle, švihadlo, skákací guma, jojo, věci do vany (kouzelné fazolky, olejové kuličky, barevné šumivky, a jiné), zubní pasta, kartáček na zuby, sponky do vlasů, gumičky do vlasů, omalovánky, sladkosti, sušené ovoce, malá autíčka, malá zvířátka např. do farmy, dopravní značky a jiné.

     

Moje osobní TIPY a INSPIRACE

Já osobně preferuji tématicky zaměřené adventní kalendáře, kdy děti po celou dobu adventu dostavají malé kousky inspirace, díky kterým po 24 dnech mají celek. Svůj vlastní příběh, kus sebe, svůj adventní zážitek, zkrátka a dobře něco osobního, co tvořily, četly, vybarvovaly, apod. Např. 24 ozdob na stromeček, díky kterým nazdobí svůj vánoční stromeček nebo 24 malých kousků, které nakonec vytvoří velký Betlém.

První Beátin adventní kalendář vypadal tak, že jsem kupované očíslované pytlíčky (kupované v Tchibu) zavěsila pomocí očíslovaných mini kolíčků (kupované v Pepco) na provázek. V každém pytličku našla B. malou knížečku z knižního adventního kalendáře, přesněji 24 malých leporel s vánočními příběhy, básničkami a koledami. Tento knižní kalendář určitě doporučuji, rozhodně se totiž nejedná o jednorázovou záležistost, my budeme letos a vlastně i další roky vždy večer před spaním číst a společně nasávat vánoční atmosféru. Mimchodem Beáta měla v tento moment necelý rok, takže jsem nedávala žádné úkoly, sladkosti, ani jiné věci.

       

Tento rok mám v plánu úplně stejný systém očíslovananých pytlíčků, přivěsených pomocí očíslovaných kolíčku na provázku. Do každého pytlíčku bych ráda připravila úkol dne a filcovou vánoční ozdovou na suchý zip (můžete vyrobit nebo se dá také koupit, stejně jako filcový „vánoční“ stromeček). Beáta totiž kromě adventního kalendáře najde 1.12. u sebe v pokojíčku filcový stromeček připevněný na skříni. Každý den budem mít tak za úkol splnit nejen úkol, ale také ozdobit stromeček. Filcové ozdoby můžou být i bílé. Děti mohou tedy ozdobu nejdříve vybarvit a až poté připevnit na stromeček. Jóó a abych nezapomněla Mikuláš u babičky donese adventní kalendář k Albi tužce a u druhé babičky čokoládový.

           

Příští rok bych ráda pozměnila desing na papírové domečky se zlatými čísly (prodávají na Mall.cz). Úkoly bych ráda ponechala jen lehce upgradovala vzhledem ke staršímu věku. Co se týče nápadu? Můj úplně prvotní nápad na příští adventní „kalendář“ je BETLÉM. Beáta by 1.12. spolu s 24 domečky dostala pozadí Betlému a poté každý den jeden úkol a jednu postavičku do Betlému, až by na Štědrý den měla celý Betlém.

     

Budu moc ráda za všechny vaše tipy a inspirace.

P.S. Pokud hledáte něco jiného nebo stále nevíte zkuste kouknout na Pinterest. 

Pěkný den plný inspirace,

Karolína

4. 11. 2021



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře