Kam s dětmi o víkendu vyrazíte tentokrát? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam s dětmi o víkendu vyrazíte tentokrát?

Jaro na sebe ještě nechává čekat, ale my máme tradiční víkendové tipy kam s dětmi pro vás připravené. Tak kam se necháte pozvat tentokrát?

 

Praha a Střední Čechy

Masopust v Hornickém muzeu v Příbrami

Hornické muzeum Příbram pořádá tradiční masopustní průvod a lidovou veselici v prostředí historických báňských objektů ve spolupráci se Sborem dobrovolných hasičů z Bohutína, kteří masopust pořádají již 93 let. Na rozdíl od mnoha jiných obdobných akcí se tato vyznačuje řadou specifik spjatých právě s industriálním prostředím královského horního města. Průvod masek, mezi nimiž nemohou chybět havíři či důlní skřítci permoníci, vyrazí za doprovodu kapely z nedaleké hornické vsi Bohutín a dojde až k bráně Ševčinského dolu na Březových Horách. Součástí programu budou také hornické písničky.

 

Zelenečský masopust

3. ročník Zelenečského masopustu opět slibuje kromě masopustních tradic i bohatou zábavu pro děti i dospělé. Těšit se můžete mimo jiné na průvod masopustních maškar do šapitó na obecní louce, soutěže a dílničky pro děti, zabijačkovou hostinu, kejklířské vystoupení a masopustní tombolu. 

 

Masopust ve Skanzenu Vysoký Chlumec                                                      

Tradiční masopustní průvod s rejem masek, žertovnými scénkami a hudbou uprostřed povltavské vesnice. Každoroční konání masopustu ve Skanzenu Vysoký Chlumec navazuje na dávné tradice. Ve spolupráci se Sborem dobrovolných hasičů z Bohutína, který oslavy organizuje nepřetržitě již 93 let, muzeum připravilo letošní masopustní program.

 

Jak Martin a Barborka vítali Jaro

Přivítejte jaro a připomeňte si české tradice. Martin a Barborka vám ukážou, jak se vynáší smrtka, co to znamená aprílové počasí nebo jak se čistí studánka. Loutkové představení pracuje s výraznými loutkami a dětem připomene, jak se slaví příchod jara na venkově a co všechno je potřeba udělat, abychom se doopravdy zbavili zimy. Nebude chybět ani zpívání a přivítáme také mláďátka, která se na jaře narodí. Představení doprovází živá hudba a zahraje i kytara.

 


Ústecký a Liberecký kraj

Štístko a Poupěnka

Hola hej, sobotní odpoledne bude patřit dětem, Most totiž navštíví Štístko a Poupěnka. Představí vám nové představení, ve kterém zazní jejich známé písně z prvního filnu Jedeme na výlet. Nebude chybět autogramiáda a společné focení.

 

Jarní prázdniny v ZOO Ústí nad Labem

V Ústí nad Labem začínají jarní prázdniny a vy můžete s rodinou vyrazit po celý víkend a celý příští týden do zoologické zahrady. V pavilonu exotária je připravena soutěž na téma voda, čeká vás plnění úkolů a spousta zábavy. 

 

Býčkovský masopust

První ročník masopustu v Býčkovicích se koná již tuto sobotu. Jak už to u masopustu bývá, bude veselo! Těšit se můžete na průvod masek, českou zabíjačku, masopustní koblihy, ale hlavně spousu legrace a zábavy.

 

Dětský karneval

Město Lom u Litvínova pořádá v sobotu v kulturním domě dětský karneval. Čeká vás odpoledne plné zábavy, tance, pro děti je připravena spousta soutěží a diskotéka. Nejkrásnější a nejoriginálnější masky budou odměněny.

 

Pardubický kraj

Poklady z půdy

Orlické muzeum v Chocni si na neděli připravilo začátek výstavy Poklady z půdy. Chcete dětem přiblížit předměty, které byly běžné v době našeho dětství a dospívání? Něco jste možná měli (pořád máte?) doma, něco si pamatujete od svých prarodičů…v každém případě v dnešních obchodech už nic z toho nekoupíte, tak využijte příležitosti zavzpomínat a ukázat dětem, jak se žilo v době „před internetem“.

 

Jeden den ve středověku

Chcete prožít jeden den ve středověku? Tak se přijďte podívat na stejnojmennou interaktivní výstavu, kde si můžete vše sami vyzkoušet, osahat a očichat. Čeká vás „den“ plný zajímavých aktivit od ranního oblékání až po večerní modlitbu.Obléknete si gotický oděv nebo kroužkovou košili, ozdobíte se čelenkou se závojem nebo nasadíte rytířskou přilbu, potěžkáte meče a bijáky, přičichnete si k dobové voňavce a zjistíte, jak „voněla“ středověká ulička.A to není zdaleka vše! Můžete si zahrát na zakladatele měst, stát se písařem ve scriptoriu, vyzkoušet si pečetění a náročnou práci iluminátora, vytvořit vlastní mozaiku ve vitrážovém okně, nasednout na koně nebo si zazpívat chvalozpěv s ponocným. A samozřejmě se dozvíte mnoho zajímavostí z každodenního života ve středověkém městě. 

 

Královéhradecký kraj

Světový pohár žen ve sjezdovém lyžování ve Špindlerově Mlýně

Máte rádi sport, a lyžování zvlášť? Pak si nemůžete nechat ujít závod Světového poháru žen ve sjezdovém lyžování, který se po osmi letech vrací do Špindlerova Mlýna. Na černé sjezdovce ve Svatém Petru změří své síly světová sjezdařská špička v disciplínách slalom a obří slalom. Na start se postaví i zlatá dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká, která od dětství lyžovala právě ve Špindlerově Mlýně. Nenechte si ujít skvělou atmosféru, představte dětem vrcholový sport a vyrazte v pátek nebo sobotu do Špindlu.

 

Veletrh Infotour a cykloturistika v Hradci Králové

Ještě nemáte vybranou letní dovolenou? Inspirovat se můžete v pátek a sobotu v Hradci Králové na veletrhu Infotour a cykloturistika. Aktivity připravené vystavovateli i doprovodný program bude určitě bavit i děti, tak je zapojte do výběru rodinné dovolené a navštivte veletrh společně. Třeba objevíte zajímavá místa, o kterých jste ještě neslyšeli, ať už doma, nebo v zahraničí.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Masopust Královské Poříčí

V sobotu přijďte nasát nezaměnitelnou atmosféru tradičních masopustních rejů na Statek Bernard. Sraz masek začíná v 11 hodin u zámečku, kde proběhne i vyhlášení krále Masopustu. Těšit se můžete na bohatý kulturní program, koncert skupiny Dechová čtyřka, vystoupení dětí z MŠ, poníky, četníky, řemeslné dílny pro děti, zabíjačkové hody a spoustu dalšího.

 

Příběhy vodníka Česílka

V každém rybníku, tůni a tůňce přebývá nějaký vodník. A kousek od Jičína, v jednom malém rybníčku, žije se svým kaprem Osmikiláčem vodník Česílko. Právě o Osmikiláče jde v této pohádce především. Knížepán z jičínského zámku na něj totiž dostane chuť, a tak se ho snaží všemožně získat. Nečestným způsobem se mu to podaří. Zda kapříka Česílko za pomoci víly Andulky a loupežníka zachrání, tak na to se přijďte podívat v neděli do Mariánskolázeňského divadla.

 

Pochod Hornobřízský puchýř

Další pozvánka je pro malé turisty, přátele přírody, ale i ty, co se chtějí jen tak projít a udělat trochu zdravého pohybu - na turistický pochod Hornobřízský puchýř konaný v oblasti situované cca 15 km severně od Plzně. Sobotní i nedělní šestikilometrové trasy jsou vedeny  tak, aby je mohli pohodlně absolvovat také rodiče s kočárky. Součástí sobotní 6km trasy budou také dětské hry, kdy děti sbírají body, za které je v cíli čeká drobná odměna.

 

Younghackers

Myslíte, že IT není nic pro vaše děti a je jen o sezení za počítačem? Omyl! Přesvědčíme vás, že technologie jsou zábava. Nedělní program je připraven pro všechny ve věku 6-16 let a ručíme za to, že s dětmi budete odcházet se spoustou nových zážitků a úsměvem na rtech. Kromě hraček, které si vaše děti budou moct vyzkoušet, na vás čekají i informace o možném technologickém vzdělání v Plzni a taky budoucím uplatnění juniorů. Možná i vy máte doma malého ajťáka, přijďte se přesvědčit.

 

Jižní Čechy

Laboratoř (de)konstrukce ve Sladovně Písek 

Přijďte tvořit, vyrábět i bořit. Nové téma kreativního ateliéru Laboratoře – (de)Konstrukce vás zavede do zajímavého světa stavění, bourání, plánování a konstruování. Nabídne pestrou paletu rozličných stavebnic a materiálů, které budete moci použít a vytvořit tak krásné a smělé výtvory, stavby, hledat nové postupy, přemýšlet nad možnostmi. Bude se pracovat i se zvukem a projekcemi, tak si přijďte hrát.

 

Jarní víkendové tvoření v Pohádkové kovárně         

Většina obyvatel Pohádkové kovárny v Selibově spí ještě zimním spánkem a probudí se až první dubnový víkend. Pracovité víly z Pohádkové dílny se ale rozhodly, že v březnu pro šikovné maminky, babičky, děti (nebo klidně i tatínky) uspořádají jarní tvoření. Jarní dekorace s námi můžete tvořit každý březnový víkend.

 

Vysočina

Dětský karneval

V neděli se v Ledči nad Sázavou koná zábavný karneval. Pro děti jsou připraveny soutěže, sladké odměny a samozřejmě nebude chybět ani klaun, který děti vtáhne do karnevalové atmosféry a reje masek.

 

Za humny je drak

O víkendu se v Rozsochách konají hned tři divadelní představení pohádky Za humny je drak. Pohádka je určena malým i velkým a koná se v místní orlovně. 

 

Jihomoravský kraj

Brněnský loutkotoč 2019

V sobotu se v Brně koná Festival loutkových divadel, a tak jsou všechny děti a jejich rodiče zváni do Divadla Barka, kde bude festival probíhat. Program začíná pohádkou Až naprší a uschne a Rybář a velryba.

 

Dny elektronové mikroskopie ve VIDA!

O víkendu se v science centru VIDA! konají workshopy, kde se děti mohou seznámit s elektronovým mikroskopem a vyrobit si vlastní mikroskop z chytrého telefonu. Na programu jsou i zajímavé přednášky, kde na děti čeká přehršel fyzikálních zajímavostí a zábavných experimentů ze života kolem nás.

 

Zlínský kraj

Maškarní lyžovačka na Horalu

V neděli se ve Velkých Karlovicích koná oblíbený karneval na lyžích. Akce se koná na sjezdovce Horal u hotelu Horal a na děti čeká spousta zábavy, soutěží a ceny pro nejlepší masky.

 

Den středověkých řemesel

Udělejte si v sobotu výlet do dávných časů. Přijďte ochutnat středověkou kuchyni, nebo se naučit základy řemesel, která byla součástí života našich předků. Těšit se můžete na výuku a ukázky některých řemesel a ani středověký jarmark nebude chybět. 

 

Moravskoslezský kraj

Pohádkový muzikál– Pyšná princezna

V neděli v ostravském Domě kultury Vítkovice si nenechte ujít pohádku s písničkami na motivy Boženy Němcové Pyšná princezna.

 

Mámo, táto, pojď si hrát

Přijďte si spolu do Střediska volného času v Krnově užít sobotní odpoledne plné tvoření a her a současně objevit kouzlo naší planety Země. Program se odehrává ve Vesmíru, na planetě Zemi, v Lesích a loukách, na Poušti a v Oceánech, mořích a řekách.

 

Olomoucký kraj

Tvořivá Olomouc

Po celý víkend vás v Olomouci čeká výstava zaměřená na tvoření jak pro dospělé, tak i pro děti. Cílem je seznámit veřejnost s novými trendy ve tvoření a přivést návštěvníky k tak trochu jiné kreativní formě trávení volného času, která je nám všem tak blízká a společná. Přijďte si společně užít čas se svými blízkými a ještě si odnést domů vlastnoručně vyrobené originální kousky.

 

Krakonošův klobouk

V neděli v kulturním domě ve Velké Bystřici se můžete těšit na písničkovou pohádku pro všechny generace, která nás znovu přesvědčí o tom, že Láska překoná všechno zlo a také úklady chamtivé tetičky.

 

Více zajímavých a nejen víkendových tipů pak najdete na www.kamsdetmi.com

6. 3. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře