Jihočeský Stonehenge - menhiry Holašovice | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Jihočeský Stonehenge - menhiry Holašovice

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

5  (2x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Holašovice u Českých Budějovic, s titulem vesnice UNESCO, nabízí návštěvníkům také jinou turistickou atrakci - megalitický kruh z obřích kamenů. Kameny tohoto kruhu u Holašovic disponují nejsilnější energií ze všech tuzemských megalitů postavených člověkem. Na kraji vsi se nachází megalitický kruh z obřích kamenů, který vytvořil místní stavbař Václav Jílek. Všechny kameny pocházejí z okolí do 15 kilometrů od Holašovic. Patří k této krajině a mají její energii. Soustava 25 žulových kamenů vytvořila novou energii, synergicky zesílenou. Prvky v kruhu o průměru 30 metrů na sebe vzájemně působí. Nejvhodnější k meditaci je kamenný obr o hmotnosti 19 tun stojící samostatně nedaleko kruhu. Pro holašovický útvar zvaný kromlech, což je okrouhlé seskupení jednotlivých vztyčených kamenů čili menhirů, se vžil název jihočeské Stonehenge. Zvídavým návštěvníkům mohou na místě samém další informace poskytnout manželé Václav a Miloslava Jílkovi, kterým megalitická stavba patří.

> Otevírací doba

volně přístupné

> Kontakt

Kraj: Jihočeský kraj
Město: Dubné
Ulice: Holašovice 38

> Komentáře