Rodný byt Bedřicha Smetany | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Rodný byt Bedřicha Smetany

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Jen pár kroků od zámku se nachází zámecký pivovar jehož přízemí přivítalo do života jednoho z největších velikánů české hudby. Dnes si návštěvnící v těchto prostorách mouhou připomenout dobu skladatelova dětsví a zažít atmosféru domácnosti Smetanových. Ve světničce či parádním pokoji nahlédnout do života rodiny, do některých významných událostí a poznat jejich odraz ve Smetanově tvorbě. Mezi vystavenými exponáty je i řada předmětů z osobního majetku Bedřicha Smetany. Také na tomto místě najdete součást rodinného programu Litomyšlení, tentokrát pod názvem Proč bychom se netěšili. Expozici si lze prohlédnou samostatně, nebo objednat výklad zasvěceného průvodce. Smetanův rodný byt spravuje Regionální muzeum v Litomyšli. Se jménem Bedřicha Smetany je neodmyslitelně spojen Národní festival Smetanova Litomyšl, který každoročně téměř na měsíc oživuje nádvoří areálu a dělá čest slavnému rodákovi. O přestávkách jednotlivých pořadů je rodný byt pro návštěvníky festivalu otevřen. Chcete poznat i další místa spojená s velikánem, vidět kde pracoval Bedřichův otec a jak to tam vypadá dnes? Pojďte s námi na komentovanou prohlídku dle vašeho gusta!

> Otevírací doba

dle webu

> Kontakt

Kraj: Pardubický kraj
Město: Litomyšl
Ulice: Jiráskova 133
Telefon: 461 616 723

> Komentáře