Zřícenina hradu Cornštejn | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zřícenina hradu Cornštejn

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Hrad Cornštejn nad vodní hladinou u Bítova pochází ze 14. století a byl postaven nedaleko místa původního hradiště. S Cornštejnem se pojí skutečně bohatá historie, protože patřil až do dobytí husity českým králům. Pozůstatky hradu najdete na vysokém ostrohu nad řekou Dyjí, blízko ústí Želetavky. Romantická zřícenina hradu vztyčeného ve 14. století nedaleko soutoku Dyje a Želetavky. Hrad přestal být obýván v 16. století, rozsáhlá zřícenina je dnes považována za jedno z nejromantičtějších míst jižní Moravy. Památka je veřejně přístupná v provozní době, kdy jsou organizovány prohlídky s průvodcem. Kromě vlastní stavební a historické zajímavosti je také místem nádherných výhledů do okolní rekreační oblasti. Prohlídky jsou podle aktuálního programu doplňovány šermířskými vystoupeními. Zřícenina hradu Cornštejn pulzuje životem po celou sezónu. Pokud máte rádi kejklíře, středověkou hudbu či klání šermířů, přijďte právě sem. Málokde budete mít historii tak na dosah, jako právě na Cornštejně. Hrad Cornštejn leží v centru rekreační oblasti Vranovské přehrady, v katastrálním území obce Bítov. Cornštejnská bílá paní Cornštejnu nechybí pěkná pověst o přízraku Bílé paní (manželka Hynka z Lichtenburka). Skočila z okna poté, co padl její muž během boje s královským vojskem a zabila se. Přízrak byste mohli spatřit o Květné neděli, kdy se vynořuje ze studny na hradě sud naplněný pokladem. Prý ho zde ukryl zmíněný Hynek z Lichtenburka před tím, než zemřel.

> Otevírací doba

Květen - Září 1.5. - 30.9.
pondělí - neděle 09:00 - 17:00

Pro návštěvníky hradu je k dispozici odstavné parkoviště cca 0,5 km směr Lančov.

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Bítov
Ulice: Bítov

> Komentáře