Ondřejník | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Ondřejník

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Ondřejník je masiv v předhůří Moravskoslezských Beskyd. Jeho nejvyšší vrchol je na jižní části - Skalka (964 m n. m.), nad obcí Kunčice pod Ondřejníkem a druhý nejvyšší je Ondřejník (889 m), uprostřed masivu. Ondřejník je častým turistickým cílem v okolí. Mimo vrcholu Skalka je velmi oblíbený výstup na Solárku - místo na východním úbočí. Solárka byla již v minulosti lákadlem pro lidi z údolí. Je zde kaple svatého Antonína. Ze svahu pod vrcholem je provozován paragliding. Na úpatí, na svahu na východ, v obci Pstruží je postavený Lyžařský vlek Opálená. V zimě je zde strojově upravováno několik běžeckých stop. Na vrcholu jsou skalní balvany vyčnívající do výšky cca 2 m nad okolní terén. Na jižním úbočí pod vrcholem je řada několikametrových skalek, v místě, kde svah přechází díky své strmosti ve skaliska, které místy vytvářejí krátká balvanovitá pole. Přes Ondřejník vede několik katastrů, na západě obec Lhotka a Kozlovice, na jihu Kunčice pod Ondřejníkem, na východě Pstruží a Frýdlant nad Ostravicí a na severu obec Metylovice. Z každé z nich je značená turistická trasa na Ondřejník, které se napojují na Naučnou stezku Přírodní rezervace Skalka a okolí. Nadmořská výška: Skalka (964 m n. m.), Ondřejník (889 m) Vrcholová kniha: ne Razítko: na Solárce v bufetu Prodej turistické známky: na Solárce v bufetu Výhled: Od Solárky je krásný výhled na údolí řeky Ostravice a na panorama Beskyd, Lysou horu a Smrk. Z vrcholu Skalka je krásný výhled na Kněhyni, Velkou Stolovou, Nořičí, Radhošť, Velký Javorník. ZAJÍMAVOST Údajně měl na Skalce svou skrýš zbojník Ondráš. SLUŽBY Občerstvení v novém bufetu Ondřejníček. Na Skalce (vrcholu) občerstvení není. DOSTUPNOST Vzdálenost vzdušnou čarou: vrchol Skalka je ze Solárky vzdálen 3,3 km Vlakem: nejbližší stanice ve Frýdlantě n. O. Pěšky: Solárka a vrchol Skalka jsou od sebe cca 3,5 km po modré TZ. - z Frýdlantu n. O. po modré TZ přes Solárku (3,5 km) na Skalku - z Kunčic p. Ondřejníkem po modré značce na Skalku - z Čeladné a Pstruží po žluté do rozc. Opálená a dál po zelené na Solárku - z Kozlovic po zelené a po žluté do sedla - z Metylovic po žluté přes Solárku (4,5 km) - ze Lhotky po zelené do rozc. Kubalanky, dál po žluté na Solárku (4,5 km) Naučná stezka Přírodní rezervace Skalka a okolí Na kole: nevede zde značená cyklotrasa; v úbočí Ondřejníku vedou zpevněné lesní cesty. Autem: dojezd je povolený na Solárku, k chatě, v zimě cesta není udržovaná, parkování u chaty

> Otevírací doba

Celoročně

> Kontakt

Kraj: Moravskoslezský kraj
Město: Kunčice nad Ondřejníkem

> Komentáře