Rozhledna Brusná u Bludova | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Rozhledna Brusná u Bludova

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Mezi Šumperkem a Bludovem se nachází rozhledna Brusná, která byla vybudována v rámci výstavby Dětských naučných stezek v lázeňské obci Bludov. Vrch Brusná patří mezi významné dominanty Bludova, pod jehož temenem vede naučná stezka Bludovská stráň. Stavba rozhledny byla dalším důvodem, jak přilákat na toto půvabné místo více turistů. Ačkoliv kopec nepatří mezi velikány v okolí, díky dřevěné rozhledně stojící na nezalesněném kopci skýtá široký rozhled do krajiny. K vyhlídce se dostanete od Panenky Marie (křižovatka na Sudkov - dolní konec) po značené naučné stezce Bludovská stráň (po žluté turistické značce). Přímo ve městě Bludov se nachází Lázně Bludov, které nabízejí léčebné rehabilitace vybavené moderní přístrojovou technikou s kvalifikovaným personálem. Nedaleko Bludova se nachází také hrad Brníčko. Dodnes se dochovaly vysoké zdi severovýchodního paláce, tři mohutné pilíře opevnění, pilíř, který kdysi podpíral dřevěný most, valy a příkopy a skromnější střepy zdí ostatních součástí hradu. Na vyhlídce Brusná se nachází vyhlídková plošina ve výšce 5 m nad terénem, celková výška stavby je 12,5 m. Je postavena ze 4 nosných dřevěných sloupů a schodištěm s plošinami z pozinkované oceli. Součástí vyhlídky je i kryté posezení. Brusná patři k místům s dalekými rozhledy.

> Otevírací doba

Celoročně.

> Kontakt

Kraj: Olomoucký kraj
Město: Bludov

> Komentáře