Mateřská škola Hostovice | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Mateřská škola Hostovice

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6

> Popis

Mateřská škola Pardubice – Hostovice je umístěna v klidné části obce Hostovice. Jezdí k nám autobus městské hromadné dopravy č.28. Mateřská škola je jednotřídní škola. Budova je velká, patrová. V přízemí je vstupní hala, šatna, ředitelna, školní kuchyň, jídelna, sklad potravin, umyvárna, WC, vchod na zahradu. V patře je třída, ložnice, umyvárna, WC, kabinet a tělocvična. Ve třídě je nový nábytek na hračky, nové stolečky a židličky . Nábytek je rozmístěn tak, aby byly vytvořeny koutky pro různé činnosti /divadlo, výtvarné a pracovní, čtenářský, pokojíček, koutek pro konstruktivní hry/, aby děti dobře viděly hračky a pomůcky, měly k nim přístup, mohly si je samostatně brát i ukládat. Při výběru hraček jsme dbali na pestrost a rozmanitost, aby tyto hračky podporovaly rozvoj dětí v různých oblastech. Tělocvična je vybavena novým nářadím a náčiním. Aby mohla být tato “ tělocvična “ využívána denně, byla po menších stavebních úpravách propojena se třídou. K úpravě a výzdobě interiéru jsou využívány jednak výtvarné práce samotných dětí, jednak výrobky ze společných setkání – tvoření rodičů a dětí. V roce 2017 proběhla rekonstrukce sociálních zařízení. Na budovu mateřské školy bezprostředně navazuje zahrada, která je rozdělena na dvě části – jednak prostor s pískovištěm a novou skluzavkou, houpačkami a průlezkami, altánem. Na opačném konci zahrady je hřiště. Pro pobyt na zahradě a hru dětí je v altánku, který se nachází uprostřed zahrady, dostatek hraček a náčiní. Pro spokojený pobyt na školní zahradě v letních měsících jsme nechali zbudovat zastřešení pískoviště, aby děti byly chráněny před přímým slunečním zářením. Hřiště v roce 2008 obec zrekonstruovala. Všichni chceme do budoucna vylepšovat naší mateřskou školu , a to jak po stránce materiální, tak i vzdělávací, hledat nové cesty k uskutečňování a naplňování cílů a záměrů RPV. S rodiči spolupracujeme ve dvou rovinách: a/ aktivity, které by podněcovaly rodiče k zájmu o mateřskou školu b/ aktivní zapojení rodičů do dění v mateřské škole tak, aby docházelo ke společným prožitkům dětí a rodičů. Mateřská škola má na každý rok vypracovaný plán spolupráce s rodiči, jehož součástí je informační systém pro rodiče a harmonogram společných setkání a akcí. Harmonogram společných setkání a akcí obsahuje plánované besídky pro rodiče, společné činnosti dětí a rodičů , ukázky vzdělávací práce s dětmi, úvodní seznamovací schůzku s rodiči a rozloučení s předškoláky. Obsah těchto setkání a akcí se každý rok mění a přizpůsobuje se školnímu a ročnímu vzdělávacímu programu.

> Otevírací doba

6:30 – 16:00

> Kontakt

Kraj: Pardubický kraj
Město: Pardubice
Ulice: Hostovice 30
Telefon: 730 197 737
E-mail: [email protected]

> Komentáře