Rozhledna Chocholík | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Rozhledna Chocholík

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Mohutná šestadvacetimetrová ocelová věž s točitým schodištěm z roku 2011. Kruhový výhled ze zastřešené plošiny ve výšce 23 metrů (Ždánický les, Vyškov, zámek Račice, Chřiby, Hostýnské vrchy, Pálava, při dobré viditelnosti i Beskydy). Z Drnovic, které leží jen necelé 2 kilometry západně od Vyškova, lze na Chocholík dojet poměrně snadno. Naproti OÚ se přes parkoviště vydáme do prudkého kopce. Po 130 metrech na první křižovatce odbočíme doprava a téměř po rovině dojedeme ke kostelu. Zde se napojíme na cyklostezku č. 5071 a mírně do kopce přijedeme ke hřbitovu. Kolem jeho severní zdi se vydáme po úzké asfaltce nejprve do mírného, později do prudkého kopce až po 1250 metrech dojedeme k zarostlému rybníčku. Zde odbočíme doleva na polní cestu, která nás neomylně dovede po 250 metrech jízdy do prudkého kopce těsně pod vrchol. K rozhledně je nutné celý kopec od západu objet. Tato poslední fáze je také nejprudší stoupání celé cesty. Kromě posledního úseku těsně pod vrcholem dobře sjízdné na silničním kole. Suvenýry na OÚ v Drnovicích, mimo úřední dny v restauraci ve stejné budově.

> Otevírací doba

Celoročně - volně přístupná

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Drnovice

> Komentáře