naučná stezka Koménka (Nový Světlov) | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

naučná stezka Koménka (Nový Světlov)

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Lesní správa Luhačovice vybudovala v podhůří Bílých Karpat v rámci Programu 2020 naučnou stezku z Bojkovic ke gotickému zámku Nový Světlov. Naučná stezka nese název Bojkovice – Světlov a byla vybudována výhradně z prostředků státního podniku Lesy České republiky. Stezka spojuje centrum města Bojkovic s dominantou východního Slovácka – zámkem Nový Světlov. Zámek pochází z 15. století a nechali ho postavit Landštejnové z rodu Rožmberků. Později byl několikrát přestavěn, naposled ve stylu tzv. tudorské gotiky. Na zámku se vystřídalo mnoho majitelů a dnes zámek patří panu Ing. Josefu Novotnému, který zámek zrekonstruoval a v zámku jsou pořádány kulturní akce, divadla, koncerty a další společenské akce, včetně možnosti ubytování. Stezka má celkem pět zastavení, vhodná je pro pěší turistiku. Je obousměrná, s prvním zastavením v Bojkovicích v ulici Pod Světlovem a posledním u parkoviště před zámkem Nový Světlov. Jednotlivá zastavení jsou vhodná také k odpočinku, protože jsou opatřena jednoduchou lavičkou. Lesní naučná stezka prochází lesním prostředím s pestrou dřevinnou skladbou. Najdeme zde například habr obecný, dub zimní, jasan ztepilý, smrk ztepilý, jírovec maďal a méně také buk lesní, modřín opadavý, lípy a jilmy. Celková dálka stezky je 656 m a převýšení činí přibližně 50 m. Jednotlivá zastavení se věnují lesnímu hospodářství Lesní správy Luhačovice, historii Bojkovic a přírodě Bílých Karpat. Turisté mohou stezku využívat celoročně, povrch je zpevněný uloženým kamenem do betonového lože. Ke stezce vede zelená turistická stezka značená klubem českých turistů a k zámku Nový Světlov vede další naučná stezka „Koménka“ spojující Bojkovice a obec Komňa s památnímem J. A. Komenského.

> Otevírací doba

Celoročně

> Kontakt

Kraj: Zlínský kraj
Město: Bojkovice
Ulice: u zámku Nový Světlov

> Komentáře