Kostel sv. Bartoloměje | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kostel sv. Bartoloměje

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Jednolodní kostel byl postaven již před rokem 1371 v raně gotickém slohu. Raně gotická stavba vystavěná asi kolem r. 1300, připomínaná v r. 1371. Kostel je jednolodní, obdélníkový s polygonálním presbytářem a čtvercovou předsíní přistavěnou v r.1622. Vysoké úzké stěny mají půlkruhově uzavřená okna. V severovýchodním rohu lodi z vnější strany jsou zazděny dvě raně gotické masky. Nad portálem do západní předsíně je vročení 1622. Presbytář je sklenut sedmidílnou klenbou s žebry klínovitého profilu na konzolách tvaru masek nebo jehlanů. Vymalován je rostlinným dekorem s erby a postavami sv. Petra a Pavla, původně asi ze zač.16.stol., upraven koncem 16. a zač. 17. stol., nakonec necitlivě upraven malířem Josefem Karáskem v r.1893. Hlavní oltář pochází z konce 18. stol. s obrazem od E. Roma z r.1874, ostatní zařízení kostela je novogotické z let 1894-1895 od jičínského řezbáře J. Stoklasy ml. Varhany postavil mistr Josef Kobrle z Lomnice nad Popelkou. Ohradní zeď kolem kostela je z pískovcových kvádrů, krycí deska rovněž z pískovcových dílů tvoří stříšku. Vstupní brána v západní části má segmentově zaklenutý vstupní otvor; pískovcové ostění s klenákem kopíruje tvar otvoru. Zvonice Barokní dřevěná hranolová zvonice je umístěna v těsném sousedství hřbitova. Její vznik je datován se stavbou kostela tj. za doby Načerada syna Pakoslavova okolo roku 1260 n.l. Kostel i zvonice je majetkem obce, možnost otevření po domluvě.

> Otevírací doba

možnost otevření po domluvě

> Kontakt

Kraj: Královéhradecký kraj
Město: Brada - Rybníček
Ulice: Brada - Rybníček

> Komentáře