Vrch Zebín | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Vrch Zebín

Foto: Dita Balcarová

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Výrazný čedičový kuželovitý vrch Zebín dosahuje výšky 399 m. Je zde kostel ze 14. století, za ním na svahu je dřevěná zvonice, na vrcholu se nachází barokní kaplička sv. Maří Magdalény. Na přelomu 12. a 13 stol. byl na jeho vrcholu vybudován hrad, jenž se na krátkou dobu stal také hlavním jičínským sídlem Albrechta z Valdštejna. Z vrcholu je krásný rozhled po celé jičínské kotlině, za příznivého počasí můžete vidět Valdice, Kumburk, Mlázovický chlum, Veliš, Velišský hbřet, Prachovské skály, Kozákovský hřbet, Tábor či Bradlec. Na jihozápadní straně kopce je opuštěný starý lom, kde se v hornině nacházejí uzavřené bloky porcelanitu. Lokalita je zajímavá z hlediska geologického, botanického i entomologického. O celou lokalitu pečuje Občanské sdružení Zebín. Přístup: Přístup na vrchol je pěšky po značených turistických stezkách z Jičína. Autem lze dojet ke dvoru Zebín, asi 1 km od vrcholu.

> Otevírací doba

po celý rok neomezeně

> Kontakt

Kraj: Královéhradecký kraj
Město: Jičín
Ulice: Vrch Zebín

> Komentáře