Muzeum Blanenska pro děti | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Muzeum Blanenska pro děti

> Fotogalerie

> Termín

1.1.2014 - 31.12.2030

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Tradice blanenského muzejnictví sahá do roku 1854, kdy v Blansku založil první soukromé muzeum lékař salmovských železáren, doktor Jindřich Wankel, všestranná osobnost vědy a kultury, která bývá nazývána "otcem moravské archeologie". Muzeum má připravené pro dětské návštěvníky několik her, které můžou absolvovat během prohlídky i samostatnou archeologickou hernu. V rámci prohlídky expozice archeologie, děti s pomocí rodičů absolvují Pazourkovu cestu. S archeologem Pazourkem se vydáte zjistit odkud pochází kouzelný medvědí zub. S pomocí lupy vyluštíte tajenku a za tu všechnu námahu dostanete metál. Během komentované prohlídky si projdou Putování za osobnostmi Blanenska. Samostatně, či v rámci vstupu do stálých expozic mohou děti navštívit archeologickou hernu Časoprostor. V této expozici si děti mohou hravou formou zkusit, jaké je to být archeologem, či se seznámit s významnými osobnostmi Blanenska. V jedné místnosti se děti za pomoci archeologického naleziště seznámí s historickým vývojem blanenského regionu a Zámecká obrazárna představuje osobnosti blanenského zámku a zároveň slouží jako zámecký prostor pro dětské programy a workshopy. Tato dvě interaktivní místnosti jsou k vidění v rámci vstupu do stálých expozic, ale je možné také zakoupit vstup pouze do této dětské expozice. Další expozice ukazují např. Bydlení na blanenském zámku, tedy ve třech místnostech představuje možnou podobu bytů, které se v zámecké budově nacházely na přelomu 19. a 20. století, dále HISTORICKÉ INTERIÉRY ZÁMKU či CESTA DO PRAVĚKU BLANENSKA Tato archeologická expozice je cestou do minulosti od doby první písemné zmínky o Blansku až do času, kdy místní jeskyně obývali neandrtálci... a další expozice z Moravského krasu.

> Otevírací doba

listopad – březen: ÚT– PÁ 9–17
duben – říjen: ÚT – NE 9–17

Poslední vstup do stálých expozic v 15.30 hod.
Poslední vstup na výstavu v 16 hod.

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Blansko
Ulice: Muzeum Blanenska, p. o. Zámek 1/1, 678 01 Blansko

> Komentáře