TERRA TECHNICA - JUKEBOX & PINBALL Time Travel Museum | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

TERRA TECHNICA - JUKEBOX & PINBALL Time Travel Museum

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Největší na světě. Takovým přívlastkem se pyšní muzeum Terra Technica v nákupním a zábavním centru Excalibur City v Hatích u Znojma. Nedaleko rakouských hranic vybudoval sběratel Ronald Seunig spolu se svým společníkem Günterem Freinbergerem světově unikátní expozici. Ta čítá na ploše 8500 m2 více než 700 jukeboxů, 250 pinballových automatů a další stovky videoher a ostatních kuriozit – celkově více než 2000 exponátů. Muzeum Terra Technica prezentuje vše ze zlatých časů, kdy na stříbrném plátně zářili hvězdy jako Marilyn Monroe, Elvis Presley, Stan Laurel či Oliver Hardy. Obdivovat zde můžete jedinečné automobily značek Ford, Cadillac či originální Batmobil, které jsou součástí expozice. Muzeum je rozděleno do šesti tematických sektorů. Cesta časem začíná na konci 19. století, kde návštěvník nalezne model vůbec prvního jukeboxu z roku 1890. O pár kroků vedle začínají 30. léta, zlatý věk jukeboxů, a expozice pokračuje přes 50. léta až do roku 1989. Sektory obsahují jukeboxy a hrací automaty právě z té dané doby. Při návštěvě muzea Terra Technica mohou lidé využít i tematických barů. Speciální část muzea objeví host po sestoupení do podzemí. „Tuto expozici věnujeme superhrdinům, jako jsou například Spiderman či Batman ", uvedla marketingová ředitelka Excalibur City Mag. Blanka Zahradníková Kašparová. Specialitou celého muzea je skutečnost, že všechny exponáty jsou plně funkční a lidé si je mohou vyzkoušet. Nechají si tak z jukeboxu zahrát svou oblíbenou písničku či zkusí štěstí na pinballových automatech. Nově se muzeum rozrostlo o ojedinělou výstavu s názvem Sound & Vision. Návštěvníci zde naleznou klíčové vynálezy fonografického průmyslu. Od papírových válců, které sloužily jako nosiče zvukového záznamu ve flašinetech, přes děrované plechové desky, šelakové a vinylové desky, fonografy a gramofony, magnetické pásky, až po moderní MP3 přehrávače či smartphony.

> Otevírací doba

denně od 10.00 do 19.00

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Hatě u Znojma
Ulice: Chvalovice - Hatě 195

> Komentáře