Naučná stezka S mlokem Gránickým údolím | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka S mlokem Gránickým údolím

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Jak naznačuje název stezky průvodcem po stezce je mlok Hugo. Stačí tedy sledovat směrovky, kde je nakreslen a bezpečně celou stezkou projdete. Stezka navíc navazuje na historické centrum města Znojma a kousek od stezky je zastávka turistického vláčku. A co na vás čeká? Už při samotném vstupu na naučnou stezku si můžete symbolicky zazvonit na dřevěnou zvoničku. Opodál je pro nejmenší návštěvníky připraven přírodní dětský park, kde si vaše ratolesti mohou za vaší asistence vyzkoušet svou obratnost a šikovnost. Mohou zde také prozkoumat, kde se nachází sever nebo ke kterému lesnímu zvířátku mají výškou nejblíže. Tento park je vybudován z přírodního obnovitelného materiálu – ze dřeva, které pochází z našich lesů, kde se hospodaří trvale udržitelným způsobem. Dokonce i lavičky a odpadkový koš jsou celodřevěné. Pak už na vás čeká první zastavení a budete-li dále sledovat směrovky, dostanete se odsud až k poslednímu sedmému zastavení. Po trase stezky jsou rozmístěny dřevěné sochy běžných druhů lesních zvířat v nadživotní velikosti a u panelu houby určitě nepřehlédněte téměř metrovou muchomůrku. U altánu se vine obrovský had, na kterém si můžete chvilku odpočinout a své kolo opřít o originální stojan na kola ve tvaru ježka. Znalost zvířátek a dřevin si děti ověří u dřevěného pexesa a u panelu ptáků si pomocí mobilní aplikace Les poznání mohou poslechnout, jak který ptáček zpívá a pokusit se najít makety těchto zpěváčků v korunách okolních stromů. A pokud jste neměli štěstí a Huga nikde během procházky nezahlédli, nezoufejte! Nedaleko čtvrtého panelu je skoro třímetrový Hugo, i když jen dřevěný. Délka stezky: 2, 4 km Počet zastávek: 7 informačních panelů (1. úvodní panel, 2. geologický panel, 3. ochrana přírody, 4. mlok skvrnitý, 5. houby, 6. ptáci a 7. dřeviny) Výchozí místo: vstup do Gránického údolí od řeky Dyje, příp. od Krammerovy vily

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Jihomoravský kraj
Město: Znojmo
Ulice: U Obří Hlavy, Koželužská, 66902 Znojmo

> Komentáře