Muzeum hraček | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Muzeum hraček

Foto: .

> Otevřeno

leden, únor, březen, duben, květen, červen, červenec, srpen, říjen, listopad, prosinec

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Jablonecké muzeum hraček je zaměřeno na hračky, které si pamatují naši rodiče a prarodiče. Ti se vrátí do dětských let a děti naopak poznají s čím si hráli jejich tátové, mámy, dědové a babičky. Vystavované hračky jsou převážně z období od roku 1940 do roku 1989, ale najdete zde i starší. Muzeum hraček sídlí v 1. patře bytového domu, poblíž centra Jablonce nad Nisou. Expozice se nachází ve čtyřech místnostech o ploše cca 90 m2. Zaměření muzea hraček je různorodé a ty své hračky si zde najdou jak kluci tak děvčata. Kluci budou nadšeni ze sbírky modelů aut, stavebnic nebo vláčků. Pro děvčata jsou pak připraveny panenky nebo kočárky. Nezapomněli jsme ani na mini školu a tak jedna ze čtyř místností je koncipována jako stará školní třída s učebnicemi a pomůckami z období kolem roku 1950. V našem jabloneckém muzeu hraček jsou zastoupeni i místní výrobci z okolí Jablonce nad Nisou, kteří dnes již neexistují. Přijďte si zavzpomínat na své mladí a ukázat svým potomkům jaké hračky měli jejich rodiče a prarodiče. Na památku je možné si v malé prodejně zakoupit suvenýry muzea, jizerských hor, vílu Izerínu, českou hračku nebo výrobek se značkou „Regionální produkt Jizerské hory". Muzeum hraček Jablonec nad Nisou se nachází přímo u kruhového objezdu v Jablonci nad Nisou, kde se střetávají silnice od Prahy, Liberce a Tanvaldu. Poblíž muzea je možnost parkování na městském parkovišti na Annenském náměstí. POZOR: Muzeum nemá bezbariérový přístup!

> Otevírací doba

dle otevírací doby

> Kontakt

Kraj: Liberecký kraj
Město: Jablonec nad Nisou
Ulice: U Zeleného Stromu 2
Telefon: 736 533 092

> Komentáře