Naučná stezka Ralsko | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Naučná stezka Ralsko

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Naučná stezka Ralsko začíná v zámeckém parku a poté se napojuje na červenou turistickou značku, která vede až ke zřícenině hradu Ralsko. Stezka je určena především dětem z druhého stupně základních škol, ale s pomocí učitele nebo rodičů zvládnou většinu úkolů i děti mladší. Stezka je rozdělena na dvě části: Zámecký park – 4 zastavení Vranovská alej – Ralsko – 10 zastavení Jednotlivá zastavení jsou značena erby s číslem uprostřed. Ke každému zastavení jsou pro děti zhotoveny zábavné pracovní listy s různými úkoly, které je hravou formou seznámí s rostlinami, živočichy, geologií a částečně i historií Ralska a jeho okolí. Celou stezkou děti provází rytíř Jan z Ralska. Pracovní listy jsou součástí tohoto CD, můžete si je tedy pro sebe a pro děti vytisknout. Pro dospělé jsou vytištěny informační letáky s popisem jednotlivých zastavení. Letáky je možné si vyzvednout na těchto místech: Gymnázium Mimoň, DDM Vážka a Informační centrum v Mimoni. Veškeré materiály týkající se naučné stezky včetně aktualizací pracovních listů naleznete také na internetových stránkách projektu. Celková délka trasy včetně cesty zpět je asi 11 km. První část – Zámecký park – je celkově nenáročná a lze ji zvládnout i s plněním úkolů přibližně za 1-1,5 hodiny. Druhá část - Vranovská alej - Ralsko - je časově i fyzicky náročnější. Samotný výstup na vrchol trvá asi 2 hodiny, s plněním úkolů pak 3-4 hodiny. Stezku lze samozřejmě absolvovat celou najednou, ale doporučujeme spíš projít každou část zvlášť.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Liberecký kraj
Město: Ralsko

> Komentáře