Lesní mateřský klub Mezi stromy | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Lesní mateřský klub Mezi stromy

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6

> Popis

LMK MEZI STROMY nabízí každodenní program pro děti v předškolním věku (3–6 let). Děti jsou vždy v péči dvou lektorů. Místo našeho zázemí se nachází v Milíčovském lese nedaleko Milíčovského rybníka cca 15 min. od stanice metra Háje a v Chuchelském háji v lesním zoo koutku. Naším cílem je probouzet a prohlubovat v dětech povědomí o sounáležitosti s přírodou a ročním koloběhem, poznávat a chránit životní prostředí, jehož jsme nedílnou součástí, učit se spolu s dětmi vzájemné toleranci, ohleduplnosti a empatii. Les poskytuje dostatek možností jak pro volnou hru, tak pro činnost řízenou lektorem. Dbáme na přirozený, ale i cílený rozvoj všech klíčových kompetencí, které stanovuje Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání. Pro doplňující aktivity určené do interiéru, polední klid a extrémní nepřízeň počasí slouží vytápěný srub. Lektoři využívají komunikačních dovedností, vedoucích k budování vzájemného respektu a partnerství. U dětí tak dochází k samostatnosti, zodpovědnosti a posilování zdravé sebedůvěry. Lektor pomáhá dětem řešit konflikty nenásilně, vyjadřováním jejich pocitů. Nepodporuje soutěživost, nehodnotí, ale poukazuje na to, že každý má své kvality, byť každý někde jinde. Kromě každodenního pobytu v přírodě za každého počasí, klademe důraz na tvořivou práci. Práce s dětmi vychází z právě prožívaných ročních období a je přizpůsobena aktuálnímu počasí. Děti se prostřednictvím osobních zkušeností a zážitků učí vzájemné spolupráci, rozvíjí své pozorovací schopnosti a poznávají své tělesné hranice. Rozvíjí se tak fantazie a kreativita, procvičí se jemná i hrubá motorika (hry s přírodninami, pohyb v členitém terénu). Dochází k přirozenému otužování, a vzhledem k pobytu na čerstvém vzduchu, i k celkovému pěstování dobré fyzické kondice. Z důvodu péče o zdravý životní styl dětí, je vyžadována zdravá strava.

> Otevírací doba

po-čt 8.00-16.00 hod

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 4 - Háje
Ulice: Hrudičkova 2098/30
Telefon: 737130955, 604570080
E-mail: [email protected]

> Komentáře