Lesní klub Hájenka | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Lesní klub Hájenka

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

3-6

> Popis

Na Hájence s dětmi trávíme opravdu většinu času venku – některá „naše“ místa jsou např.: les: chýše v lese, domeček skřítka, trefování šiškami do stromu, skákání z kamenů a pařezů, pozorování mravenců, dobrodružství na posedu… stráň nad Hájenkou: ideální pro sbírání bukvic, rozhled do krajiny kopec s vodárnou: v zimě bobování, na jaře byl kopec posetý kytkami pro vití věnečků cesta do vesnice Stříbrný dvůr: lemovaná šípkovými keři – na podzim sběr šípků pro čaj i náhrdelníky a náramky, rybníky pro pouštění lodiček, „rybaření“, pasoucí se krávy, kravín, lamy, daňčí obora Zahrada u Hájenky: pískoviště a houpačky, zeleninová zahrádka, dětský domeček. Ohniště (v chladnějších dnech se zde vaří čaj). Díky projektu na zřízení přírodní zahrady budeme zahradu dále rozvíjet – přibudou další přírodní herní prvky (balanční stezka, vodní kaskáda..), keře a dřeviny. Děti jsou venku i když není zrovna ukázkové počasí, zažívají mlhu, déšť, sníh, vítr, slunce, teplo i zimu. Nejsme však příznivci extrémů a proto pokud byly opravdu velké mrazy, či velký déšť pobyt venku se omezoval a děti trávily více času uvnitř Hájenky čtením pohádek, tvořením, hraním divadla, vařením svačinky apod. Čas trávený v interiéru Hájenky I v běžném dni tráví děti nějaký čas uvnitř Hájenky – dovnitř přicházejí každý den na oběd kolem 12.00. Obědvají v jídelně. Po obědě a úklidu mají děti možnost strávit nějaký čas hraním v herně (v herně jsou hračky dřevěné či z přírodních materiálů – většinou darované rodiči či učiteli, nebo prostě kousky dřeva použitelné jako stavební „kostky“, koleje atp.) poté děti společně poslouchají pohádku, spící děti spí v ložnici a nespící se věnují tvořivým aktivitám (zde je prostor i na práci s předškoláky).

> Otevírací doba

.

> Kontakt

Kraj: Vysočina
Město: JIhlava
Ulice: Zborná 28
Telefon: 606584994
E-mail: [email protected]

> Komentáře