Včera a dnes - retrospektivní výstava Vladimíra Jiránka | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Včera a dnes - retrospektivní výstava Vladimíra Jiránka

> Termín

23.2.2016 - 5.6.2016

> Hodnocení

5  (2x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Kreslený svět Vladimíra Jiránka bude k vidění od února do června 2016 v Tančícím domě v Praze. GALERIE TANČÍCÍ DŮM uvádí retrospektivní výstavu Včéra a dnes významného českého kreslíře Vladimíra Jiránka. Expozice představuje veřejnosti jedinečnou prezentaci 270 originálů z jeho celoživotního díla a je rozdělena do dvou tematických celků. První dominantní část je věnována tématu tvorby pro děti a mládež. Jsou zde vystaveny originály z populárních příběhů Pat a Mat a Bob a Bobek - králíci z klobouku i mnohé další kreslené příběhy. Součástí této expozice je i jakási „Síň slávy“ Boba a Bobka jako maskotů Mistrovství světa v ledním hokeji 2015. Druhá část vystaví přibližně 100 nejlepších kreslených vtipů z celkového počtu 3 000, které Vladimír Jiránek během svého působení napsal pro časopis Dikobraz, Mladý svět, Lidové noviny či Reflex. Výstava je zaměřena nejen na širokou veřejnost, ale zejména na rodiny s dětmi – poučí malé návštěvníky zábavnou interaktivní formou, ty velké zase naladí na nostalgickou notu jejich dětství a pobaví sbírkou Jiránkových vtipů. V rámci výstavy budou připraveny také speciální workshopy pro děti. Návštěvníci uvidí vedle originálních děl Vladimíra Jiránka také ukázku scény z natáčení a loutky Pata a Mata či Síň slávy Boba a Bobka jako maskotů Mistrovství světa v ledním hokeji 2015.Děti i dospělí si budou moci vyzkoušet speciální interaktivní Ligh Art tabuli a kreslit světelným paprskem Jiránkovi charakteristické postavičky. K příležitosti výstavy vychází stejnojmenná publikace Včera a dnes s více než 150 vtipy přeloženými do sedmi světových jazyků (angličtina, němčina, japonština, ruština, francouzština, španělština, italština). Záměrem této unikátní publikace je přiblížit studentům ilustrovanou, jednoduchou a zábavnou formou daný jazyk a zároveň poskytnout cizincům jedinečný náhled do tajů českého humoru. Výstavu, která je ke zhlédnutí ve třech patrech Tančícího domu, připravila GALERIE TANČÍCÍ DŮM společně s rodinou Jiránkových a soukromými sběrateli.

> Otevírací doba

Po - Ne: 9:00 - 20:00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1
Ulice: Galerie Tančící dům, Jiráskovo náměstí 6

> Komentáře