Ski areál Zlaté Hory - Příčná | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Ski areál Zlaté Hory - Příčná

> Otevřeno

leden, únor, březen, prosinec

> Hodnocení

4  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Lyžařský areál Příčná se nachází ve Zlatých Horách na severní patě Příčné hory (975 m.n.), 3 km od hranic s Polskem. Díky modernímu vybavení nemusí návštěvníci čekat v dlouhých frontách. V letním období je zde k dispozici lanovka, půjčovna koloběžek a horských trojkolek. V letním období je zde k dispozici lanová dráha pro přepravu osob, včetně osob handicapovaných, a drobných psů. Využít ji mohou také cyklisté (kolo zdarma). Najdete zde také půjčovnu koloběžek a horských trojkolek. Nechybí zde ani prodej občerstvení či ubytování přímo u lanovky. Ski Příčná Zlaté Hory nabízí v zimním období lyžování na sjezdovce s umělým zasněžováním a osvětlením pro večerní lyžování ve dvou variantách – buď v celkové trase 1250 m z výstupní stanice Edelštejn 654 m.n.m. do nástupní stanice Zlate Hory 480 m.n.m. s celkovým převýšením 175 metrů, nebo na trase Edelštejn - Zlaté louky 521 m.n.m. (převýšení 134 m). Délka této sjezdovky je 800 metrů, převýšení 134 m, šíře 60-70 metrů. Součástí Lyžařského areálu je 4sedačková lanová dráha. Povrch sjezdovky je zasněžován a pravidelně upravován rolbou. Ve skiareálu je k dispozici půjčovna veškerých lyžařských potřeb a lyžařská škola firmy Sun ski Jeseník. Pro nejmenší je připraven dětský svah u nástupní stanice s dětským vlekem. K dispozici je občerstvení a sociální zázemí v těsné blízkosti nástupní stanice lanové dráhy. Lyžařský areál leží v těsné blízkosti komunikace II. třídy Jeseník - Zlaté Hory - Krnov - Opava - Ostrava. Parkování je bezplatné bezprostředně u nástupní stanice čtyřsedačkové lanové dráhy. SKI AREÁL PŘÍČNÁ Jeden z největších sportovně-rekreačních resortů v ČR, který poskytuje optimální zázemí pro rekreaci, pořádání sportovních soutěží, soustředění a firemních akcí. Najdete jej na severní patě hory Příčná (997m/n/m, GPS souřadnice – Loc: 50°14’45.537″N, 17°23’32.265″E) na okraji města Zlaté Hory v Jeseníkách v České republice. Areál Ski Příčná leží uprostřed čisté přírody na okraji města Zlaté Hory v Jeseníkách. Zvláštností tohoto místa je přírodní anomálie, díky níž zdejší ovzduší splňuje podmínky vzdušných lázní. Sousední lázeňský areál EDEL se úspěšně specializuje na léčbu dětských plicních alergií. Je zde i speleoterapeutická jeskyně. K tomu, aby jste si prohlédli všechny zajímavosti a navštívili zajímavá místa v okolí, která nikde jinde nenajdete, by jste potřebovali několik týdnů. Kromě nádherných výhledů z rozhledny Biskupská kupa, která leží na protějším kopci, jsou na vrcholu hory Příčná místa, odkud je za dobrého počasí vidět Alpy, Tatry, Praděd i Krkonoše. Zdejší zvláštností je křišťálově čistý vzduch, který sem proudí od Baltského moře přes polské roviny, kde jej neznečišťuje žádný průmysl. Jeho léčebné účinky ocení nejvíce alergici a osoby trpící nemocemi horních cest dýchacích .

> Otevírací doba

Leden - Březen
pondělí - neděle 09:00 - 16:00
17:00 - 20:00
Prosinec
pondělí - neděle 09:00 - 16:00
17:00 - 20:00

> Kontakt

Kraj: Olomoucký kraj
Město: Zlaté Hory
Ulice: Zlaté Hory 828
Telefon: 603 802 695
E-mail: [email protected]

> Komentáře