Masopust na Toulcově dvoře | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Masopust na Toulcově dvoře

> Termín

6.2.2016

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Masopust držíme, nic se nevadíme pospolu … Masopust byl v minulosti obdobím od Tří králů do Popeleční středy. Byl to svátek hodování a tancovaček, během kterého se lidé připravovali na následný půst. Ve srovnání s ostatními svátky byl Masopust vždy tak trochu neobvyklý. Anonymita masek a škrabošek umožňovala všem mluvit otevřeně, říkat pravdu, a možná právě proto si jej v minulosti oblíbily všechny vrstvy obyvatel, od nejchudších až po panovníky. U nás na Toulcově dvoře se můžete také těšit na spousty tradic. Čeká vás masopustní průvod starou Hostivaří, představení tradičních masek, dobové tance, hudba a scénky, masopustní občerstvení, a nakonec oceníme i nejzajímavější masku z řad návštěvníků. Přijďte se určitě podívat! Jste srdečně zváni! Program: 11:30-13:00 Výroba škrabošek do průvodu za 30,- /kus (Velká přednášková) 13:00 Muzika - harmonika + překvapení- k tanci a poslechu budou hrát pan Ladislav Kavalír a další muzikanti – (13:00 - 14:30 ) ve stájích Občerstvení - jídelna a stáje, stánky s masopustním zbožím 13:00 Muzika – Kralupské žestě z Kralup/Vltavou - R. Dvořák (podium - dvůr ) 13:10 Zahájení Masopustu - Laufr zahájí Masopust, podle starého zvyku, tak jak velí tradice, požádáním starosty o povolení masopustního veselí. (podium-dvůr) 13:15 Představení tradičních masek (podium - dvůr) cca 13:30 MASOPUSTNÍ PRŮVOD - doprovodí Kralupské žestě Otevření Špýcharu – prohlídka (do 17:00) poté Masopustní průvod starou Hostivaří (cca 13:30 – 14:00) po návratu: Tanec pro zúčastněné masky (dvůr) Scénka "poprava kobyly" (dvůr - podium) Volba nejzajímavějších dětských a dospělých masek + drobná odměna pro všechny zúčastněné dětské masky (dvůr) Hudba k tanci i poslechu - Kralupské žestě (sál Stáje cca od 14:30 do 15:30 hodin) 14:45 Otevření Rodinného centra – zázemí pro rodiny s malými dětmi 15:30 Strejček Míla slaví masopust - tanec, zpěv, hry, soutěže pro celé rodiny 16:00 Vzpomínka na Karla Hašlera – provede Taneční skupina MARIETTA, KC Prádelna, Praha 5 I. vstup - tance na jeho písně a II.vstup „Veselý masopust“ 16:55 Scénka "Pochování Masopusta" (stáje) 17:00 UKONČENÍ MASOPUSTU

> Otevírací doba

od 11:30

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 10 - Hostivař
Ulice: Toulcův dvůr, Kubatova 32/1

> Komentáře