Žižkovský masopust | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Žižkovský masopust

> Termín

6.2.2016

> Hodnocení

4  (1x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Masopust, který patří k nejstarším akcím v hlavním městě tohoto druhu, i tentokrát zaujme svým programem, v němž nebudou chybět aktivity pro děti, seniory a dospělé. Pro děti V sobotu 6. února si přijdou na své především malí návštěvníci. Na náměstí Jiřího z Poděbrad na ně čeká od 14 hodin Masopustní pouť, kde můžou zhlédnout loutkové představení, Divadelní spolek Řešeto, Pěvecký sbor Rolnička z Prahy 3, taneční vystoupení Nové Trojky, anebo vystoupení Jaroslava Uhlíře, autora hitů jako Severní vítr nebo Není nutno. Nebudou chybět ani atrakce jako létající labutě, houpací lodičky, řetízkový kolotoč, staročeská střelnice nebo poníkový hypodrom, stánky s občerstvením, kde budou k dostání valašské frgále, zabijačkové lahůdky, staročeský trdelník, svařák nebo teplá medovina. Zabijačkové hody V neděli 7. února se od 12 hodin konají Zabijačkové hody v hospodě U vystřelenýho oka, kde k poslechu zahraje kapela Miloše Wichterleho. ostatní akce 7. 2. od 14 hodin je naplánovaná též komentovaná procházka pamětihodnostmi Prahy 3 po stopách literatury, divadla a filmu. V 17 hodin vystoupí v Paláci Akropolis Milan Drobný s Yvonnou Přenosilovou, je ovšem nutná předchozí rezervace, kterou mohou zájemci vyřídit od 4. do 31. ledna v Informačním centru Prahy 3. Pro malé i velké milovníky filmu se bude v kině Aero od 15 hodin zdarma promítat animovaný film pro děti V hlavě, od 18 hodin pak pro dospělé film Ztraceni v Mnichově". Masopustní průvod Bývá nejatraktivnějším bodem celého programu. Sraz účastníků je naplánován od 16 do 17 hodin, poté vyrazí směsice hudebníků, chůdařů, artistů, obřích loutek andělů a prasátek do ulic Vinohrad a Žižkova, aby si vyžádali na radnici klíč od Žižkova. Během trasy se účastníci budou moci posilnit dobrotami, které budou zadarmo k dostání všem, co se zapojí do průvodu. V průvodu pojede koňský kočár, v němž pojedou důležité postavy masopustu. Novinkou bude nadživotní maska vyrobená uměleckoprůmyslovou školou z Prahy 3 speciálně pro letošní ročník masopustu ve stylu Martina Velíška. Vyrobit si masku budou mít možnost i školy z Prahy 3. „Oslovíme základní školy, kde v informačním centru a Kulturním centru Vozovna si žáci prvního stupně budou moci vyrobit masku, se kterou se mohou vydat do masopustního průvodu," uvedla starostka Vladislava Hujová. Průvod se vydá po své tradiční trase k žižkovské radnici, kde získá klíč od Žižkova. Poté akce skončí před Viktorkou, kde zahraje kapela Šlapeto, dojde k pochování basy, čímž skončí masopustní veselí a zač­ne období půstu. Tečkou na závěr bude vystoupení ohňového loutkového představení Vzplanutí.

> Otevírací doba

dle programu

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 3
Ulice: nám. Jiřího z Poděbrad

> Komentáře