Výstava Podmořský svět | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Výstava Podmořský svět

> Termín

4.2.2016 - 28.3.2016

> Hodnocení

4.5  (2x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Přední čeští i zahraniční fotografující potápěči se rozhodli podpořit sbírku Světluška, která pomáhá dětem i dospělým s těžkým zrakovým handicapem. Výstava Podmořský svět nabídne od 4. února do 5. března na Staroměstské radnici v Praze k obdivu i ke koupi téměř dvě stě barevných velkoformátových fotografií. „Světluška moc ráda přijala nabídku potápěčů, kteří se rozhodli přinést trochu světla a barev z hlubin moří a oceánů do světa nevidomých. Z výtěžku prodeje fotografií Podmořského světa bychom rádi podpořili i sportovní aktivity nevidomých ve vodě. Mezi ně patří například program Plaváček, ve kterém se učí plavat malé děti se zrakovým handicapem,“ řekl za projekt Světluška Nadačního fondu Českého rozhlasu jeho ředitel Přemysl Filip. Nevidomí s podporou Světlušky se však věnují třeba i windsurfingu nebo plavání na závodní úrovni. Návštěvníci Podmořského světa se mohou těšit na velkoformátové fotografie žraloků, velryb, tajemných olihní i snově barevného mikrosvěta podmořského ekosystému. Každá fotografie je doplněna vysvětlujícím popiskem od přední znalkyně biodiverzity oceánu Martiny Karáskové. Zajímavostí je speciální sekce pro děti v 1. patře výstavních prostor Staroměstské radnice, kde budou menší formáty umístěny ve výšce dětských očí. Podmořský svět je výstavou charitativní, jednotlivé fotografické obrazy budou na konci výstavy prodány nejvyšší aukční nabídce a veškerý výtěžek věnován sbírkovému projektu Světluška Nadačního fondu Českého rozhlasu. Expozice představí snímky sedmnácti autorů, kteří se tak nechtějí svými nejlepšími fotoúlovky jen chlubit, ale věnují je prospěšné věci. Od každé fotografie navíc vznikne jen jeden výtisk. „Všichni proto mají jedinečnou příležitost pořídit si unikátní originál a přitom udělat radost prostřednictvím Světlušky těm, kteří si nikdy krásu těchto fotek ze světa pod hladinou moří a oceánů nemohou vychutnat,“ vysvětlil Pavel Dupal, pořadatel akce a jeden z vystavujících fotografů. Brány do Podmořského světa budou otevřeny 4. února – 28. března na Staroměstské radnici v Praze denně od 10–18 hodin. Vstupné činí 100 Kč pro dospělé a 20 Kč pro děti.

> Otevírací doba

denně 10:00 - 18:00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1
Ulice: Křížová chodba Staroměstské radnice

> Komentáře