Dům vláčků - TRVALE UZAVŘENO | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Dům vláčků - TRVALE UZAVŘENO

> Videogalerie

> Fotogalerie

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

3.6  (28x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Pro všechny příznivce malých i velkých železnic byl v loni v listopadu otevřen na pražských Petřinách Dům vláčků. Vláčky zde naleznete ve v mnoha podobách a to jak na kolejištích, pohlednicích, vystřihovánkách, v dětském koutku nebo na velkoplošných obrazovkách. Kouzlo železnic si zde vychutnaly již stovky dětských i dospělých návštěvníků, mnozí se sem i rádi opakovaně vracejí. Tvůrcům zdejšího miniaturního železničního světa se podařilo dodržet původní slib a pro návštěvníky průběžně připravují nové atrakce a další expozice. Zejména pro děti jsou velkým lákadlem tlačítka rozmístěná podél kolejiště ve velikosti H0. Jejich zmáčknutím rozpohybujete nebo rozsvítíte některou z atrakcí či dalších interaktivních prvků. Roztočit tak lze například lopatky větrných elektráren nebo pouťové atrakce, zažehnout táborový oheň nebo oživit řadu postaviček na kolejišti. Sami se tak stáváte součástí děje na kolejišti, který navíc sami ovlivňujete. Myšleno bylo i na trochu sportovního vyžití. U zahradního kolejiště můžete šlápnout do pedálů jízdního kola. Čím víc budete šlapat, tím víc vyrobíte elektrického proudu a tím rychleji i pojede vláček na kolejovém oválu vedle vás. A nebojte, neodjedete daleko. Kolo je pevně uchyceno v ukotveném kovovém rámu. Zcela jiný zážitek nabízí vlakový simulátor. Chcete si vyzkoušet jaké to je sedět na stanovišti lokomotivy a řídit vlak? Žádný problém. Nově instalovaný simulátor vám tento prožitek realisticky zprostředkuje. Pohodlně se usaďte do sedačky z legendární tramvaje T3 a na ovládacím panelu před vámi nastavte rozjezd vlaku. Nyní už stačí sledovat návěstní soustavu, dodržovat maximální povolenou rychlost, hlídat tlak v brzdách a možná i něco víc. Pojeďte s námi. Je to paráda, uvidíte! Spoustu zajímavých informací najdete na www.facebook.com/DumVlacku a také na https://www.youtube.com/channel/UC3Wp26Kl1oiQdatid9QMtlw.

> Otevírací doba

denně 10:00 - 18:00
ZAVŘENO: 24.12., 25.12., 31.12., 1.1.

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 6
Ulice: OD Petřiny, Na Petřinách 1945/55
E-mail: [email protected]

> Komentáře