Údolí Divoká Šárka | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Údolí Divoká Šárka

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

4.4  (5x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Romantické skalnaté údolí spojované s legendou o Šárce a Ctiradovi, která se údajně ve zdejších lesích odehrála. Rozlehlá lesní oblast na území Prahy působí jako oáza v ruchu velkoměsta a každého nového návštěvníka překvapí nečekanou přírodní scenérií. Přírodní rezervace Divoká Šárka se nachází na skalnatých úbočích Šáreckého potoka (mezi soutěskou Džbán a Čertovým mlýnem) a na stepích nad ním, zejména na jeho pravém břehu. Stepi potom přecházejí do rozsáhlého lesa, což tak vytváří jeden z nejrozsáhlejších pražských parků. Šárka se stala oblíbeným cílem horolezců i letních výletů za vodou, jelikož v údolí vedle staré známé restaurace najdete i krásné klasické přírodní koupaliště Džbán. Voda bývá sice studená, ale čistá a osvěžující. Dalším koupaliště naleznete v údolí Divoké Šárky uprostřed přírody asi 10 minut pěšky od konečné tramvají v Evropské ulici. Na koupališti jsou dva bazény, dětské brouzdaliště, dětské hřiště, kurt na nohejbal a volejbal. Bazény jsou napájené Šáreckým potokem a byly vybetonované ve čtyřicátých letech minulého století v místech, kde předtím ležel rybníček mlynáře Aloise Veselíka, jehož rod k Divoké Šárce neodmyslitelně patří. Cestou do údolí se vyplatí krátký výstup na Kozákovu buližníkovou skálu napravo od cesty. Na jejím plochém vrcholu se již v osmém století rozkládalo slovanské hradiště a naši předci nevybrali toto místo vůbec náhodně. Stačí se posadit, z batohu vyndat oblíbený nápoj a nechat na sebe působit výjimečnost a neopakovatelnost tohoto místa. Počátkem 9. století bylo toto hradiště údajně hlavním mocenským centrem středních Čech. Turistickou značenou cestou údolím můžeme poté dojít do Nebušic, na Jenerálku (skalní hřbet u pravého břehu Šáreckého potoka), Zlatnici (skalnatý ostroh nad Šáreckým údolím), Vízerku (oblast na levém břehu Šáreckého potoka či zpět do Veleslavína. Šárka svádí k nejrůznějším aktivitám během celého roku. V létě je oblast vhodná k procházkám či jízdám na kole, během zimy je zde možné jezdit na běžkách či bruslit na zamrzlé nádrži Džbán.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 6 - Dejvice

> Komentáře