Páteřní cyklostezka podél Baťova kanálu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Páteřní cyklostezka podél Baťova kanálu

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Baťův kanál je lemován páteřní cyklostezkou dlouhou více jak 80 km, na kterou dále navazují stezky a trasy v okolí, včetně Moravských vinařských stezek. Cyklostezku si jistě oblíbí jak dálkoví cyklisté, tak i in-line bruslaři, protože povrch cyklostezky je převážně asfaltový. Na své si tady přijdou určitě i rodiny s dětmi, senioři i tělesně postižení, kteří ocení takřka absolutní rovinu a přehledný terén. Bezpečnost cyklostezky výrazně zvyšuje skutečnost, že křížení všech silnic a železničních tratí je řešeno mimoúrovňově. Maximální bezpečí zaručí také fakt, že cyklostezka je položená zcela mimo motorovou dopravu. Pouze u Kvasic, Bělova a Pahrbku u Napajedel musí cyklisté překonat kratší úsek po málo frekventované silnici, tyto úseky však budou převedeny na cyklostezku v nejbližší době. Na území Jihomoravského kraje, které začíná mezi Uherským Ostrohem a Veselím nad Moravou, zde je zatím stezka více vedena po místních komunikacích, které však díky menšímu provozu cyklisty vesměs neomezují a bez problémů se dostanou třeba do Strážnice, Sudoměřic nebo i do nedaleké slovenské Skalice či Hodonína. Díky napojení stezky na další cykloturistické trasy se dá vyjíždět i do Chřibů, Hostýnských vrchů či Bílých Karpat, které nabízejí i náročnější terény a zajímavé cíle - například zámek Buchlovice, hrad Buchlov, Arcibiskupský zámek a zahrady v Kroměříži, Velehrad, Archeoskanzen Modrá, sklepy v Mařaticích, Polešovicích, Petrově, skanzen a zámek ve Strážnici nebo technická památka Výklopník. Trasa nabízí ideální spojení plavby s cykloturistikou. Návštěvníci tak mohou např. na kole vyjet na delší výlet jedním směrem a zpět se svézt výletní lodí, která je přizpůsobena pro přepravu kol. Nabízí se také možnost nalodit se i s kolem na hausbót a kombinovat plavbu s vyjížďkami Po celé délce cyklostezky je možnost napojení na spoustu významných cyklotras a stezek v okolí. Např. Cyklostezka Zlín - Otrokovice, Cyklostezkou ze Zlína na Rusavu a zpět, Cyklotrasa "Z Kroměříže na skok do Chřibů", Kolem Ostrožska, Krátký okruh mezi vinohrady, Naučná stezka Javořinská, Podél štěrkových jezer, Baťova kanálu a vinohradů, Přes kopec sv. Antonínka, Slovácko: Kyjovská vinařská stezka, Technické a přírodní památky Uherskohradišťska, Velkomoravská poutní cesta, Velký okruh Bílými Karpaty, Vinařská stezka Uherskohradišťská, Za přírodou Chřibů na kole, Za víny Uherskohradišťska na kole, cyklostezka podél řeky Moravy od Hodonína až do Bratislavy.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Zlínský kraj
Město: Uherské Hradiště
Telefon: 518 325 330
E-mail: [email protected]

> Komentáře