Programy pro rodiny s dětmi na Petřínské rozhledně | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Programy pro rodiny s dětmi na Petřínské rozhledně

> Termín

1.7.2015 - 26.8.2015

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

6-9, 9-14

> Popis

Lektorské oddělení Muzea hl. města Prahy připravilo pro děti na Petřínské rozhledně několik programů. Petřínská rozhledna je nejen vyhledávanou turistickou atrakcí, ale také jedinečnou památkou, která nám stále připomíná báječné „století páry“. Elektrické stoletní na Petříne pro děti 1. 7., 29. 7. 19. 8., 25. 8. Interaktivní komentovaná prohlídka Petřínské rozhledny, během níž se děti dozví, proč vlastně rozhledna vznikla, jaké objevy a vynálezy v 19. století vzrušovaly Prahu a mnoho dalšího. Budeme pracovat s haptickými předměty i pracovním listem. Jménem jeho veličenstva 2. 7., 9. 7. Interaktivní program a tvořivá dílna. Děti se dozvědí, že králové a císaři nepanovali jen „kdysi dávno“, ale i v moderní době, kdy ve vzduchu pluly první vzducholodě a po zemi jezdily parní stroje. Zemskou jubilejní výstavu r. 1891, jejíž součástí byla i Petřínská rozhledna, navštívil panovník císař František Josef I. Každý návštěvník výstavy si tehdy mohl koupit na památku medailon s císařovým vyobrazením. Děti si pod vedením lektora podobný medailonek vyrobí a odnesou domů. Do bludiště jako do kina 8. 7., 26. 8. Bludiště na Petříně není jenom bludiště, ale návštěvník v něm může spatřit i dioráma bitvy na Karlově mostě. Co to ale vlastně je „dioráma“ a čím je zajímavé? Chodili lidé v 19. století do kina? Děti navštíví bludiště a poté si pod vedením lektora vyrobí své malé dioráma a odnesou si ho domů. My si na to posvítíme! 30. 7., 20. 8. Dozvíme se, jak naši předkové svítili a od kdy místo svíček začali používat žárovky. Když se na Zemské jubilejní výstavě rozsvítila slavobrána nebo Křižíkova fontána, lidé byli opravdu nadšení. Děti poznají pana Františka Křižíka, dozví se, co byla „koňka“ a co „elektrika“ a vyrobí si kopii pohyblivé pohlednice ze sbírek MMP, která jim bude připomínat „elektrické století“. Vhodné pro: děti 8–12 let v doprovodu dospělé osoby Délka programu: 90 min. Termín: dle rezervačního systému Místo: Petřínská rozhledna Cena: 25,- Kč / dítě, 50,- Kč dospělý doprovod

> Otevírací doba

dle programu 15:00 - 16:30

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1
Ulice: Petřín

> Komentáře