Modřanská cyklostezka okolo Vltavy z Prahy do Vraného nad Vltavou | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Modřanská cyklostezka okolo Vltavy z Prahy do Vraného nad Vltavou

> Otevřeno

celý rok

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Jedna z nejoblíbenějších pražských cyklostezek, kde si lze také skvěle zajezdit na kolečkových bruslích vede po pravém pravém břehu Vltavy z Mánesa okolo Podolské vodárny, nádraží Praha - Modřany, ke Zbraslavskému mostu a dále přes osadu Jarov do Vraného nad Vltavou. Modřanská cyklostezka se pro Pražany stala jednou z nejoblíbenějších rekreačních tras, kterou využívají nejen cyklisté, ale také milovníci in-line bruslí. Stezka (označována jako A2 Vltavská) s různou kvalitou povrchu vede z centra Prahy od Mánesa po Smetanově, Masarykově a Rašínově nábřeží okolo Výtoně pod Vyšehrad a dále Podolským nábřežím kolem Podolské vodárny pod Barrandovský most a ke kempu TJ Kotva Braník. Od Mostu inteligence pokračuje okolo glofového hřiště Hodkovičky a Freestyle parku Modřany dále ulicí Vltavanů k nádraží ČD Praha - Modřany a Praha - Komořany. Nedaleko Radotínského mostu míjí stezka kynologické cvičiště a podél železniční trati pokračuje na Zbraslav k mostu Závodu míru. Cyklisté zvládnou celou trasu bez problémů, navíc u Zbraslavi mohou podél řeky pokračovat dále až do Vraného nad Vltavou. Bruslaři musí vybírat z několika úseků, které jsou pokryté kvalitním povrchem. Pokud nedisponujete vlastní dopravou můžete nazout brusle u tram. zastávky Podolské vodárna a pokračovat okolo Žlutých lázní a plaveckého bazénu Podolí pod Barrandovský most, prokličkovat budovami bývalých ledáren až k golfovému hřišti nebo Freestyle parku. Od ulice Vltavanů až za zastávku Praha - Modřany je však potřeba počítat s méně kvalitním povrchem - cyklostezka zde vede po staré silnici, kterou navíc občas využívají někteří motoristé. Bruslařům s vlastní dopravou proto doporučujeme zaparkovat své vozidlo v ulici U Kina pod železničním podjezdem pár metrů od cyklostezky. Několik míst s hrubým povrchem snadno překonáte a za chvíli vás čeká nejkrásnější část Vltavské cyklostezky od Modřanské laguny kolem zahradní osady v Komořanech až ke zbraslavskému mostu, kde můžete využít malého občerstvení. Na stezce se pohybují společně cyklisté, bruslaři i chodci, proto je třeba dbát zvýšené opatrnosti a ohleduplnosti.

> Otevírací doba

celoročně

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 4

> Komentáře