Výstava Da Vinci Inventions | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Výstava Da Vinci Inventions

> Termín

16.6.2015 - 28.8.2015

> Hodnocení

5  (1x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Vynálezy Leonarda da Vinci ožívají ve Velkém sále Paláce Lucerna v Praze. Historicky nejucelenější putovní výstava o Leonardovi da Vinci “Da Vinci – Inventions”. Grande Exhibitions a společnost BIG SUCCESS Vás zvou na výstavu Da Vinci – Inventions. Expozice nabídne dosud nejucelenější pohled na dílo Leonarda da Vinci. Interaktivní svět vtáhne návštěvníky do Leonardovy nadčasové geniality prostřednictvím exponátů ve skutečné velikosti a přesně takových, jak je jejich tvůrce navrhl. Nechybí ani studie jeho výtvarného umění. Da Vinci – Inventions představuje génia Leonarda da Vinci v pozoruhodné šíři jako vynálezce, malíře, anatoma, sochaře, hudebníka a architekta. Škála jedinečných předmětů zahrnuje příklady Leonardových strojních vynálezů či pohyblivé modely nejvýznamnějších děl. Návštěvníci mohou exponáty rozpohybovat – tahat za ně nebo na ně tlačit a točit s nimi, aby si mohli doslova osahat vědecké principy, na kterých Leonardovy vynálezy stojí. Projekt Da Vinci – Inventions vznikl pod záštitou Muzea Leonarda da Vinci v Římě za asistence mnoha italských odborníků. Oslavuje jednu z nejuctívanějších a nejvšestrannějších osobností všech dob. Výstava představuje 13 tematicky ucelených oblastí Leonardových děl, čímž návštěvníkovi nabízí jedinečný pohled do mysli dokonalého renesančního člověka, který položil základy několika velice důležitých vynálezů moderní doby, např. vrtulníku, letadla, automobilu, ponorky, padáku či jízdního kola. Všechny vynálezy byly sestaveny italskými uměleckými řemeslníky. Mnohé využívají techniky a materiály totožné s těmi, které se používaly v době renesance. Mistři řemeslníci probádali více než 6 000 stran Leonardových poznámkových sešitů – tzv. kodexů a rozluštili skryté hádanky, záměrné chyby a zrcadlově převrácené písmo, kterými se Leonardo snažil udržet své vynálezy v naprosté tajnosti. Návštěvníkům výstavy Da Vinci – Inventions je zprostředkována historie, teorie i cíl každého vynálezu a uměleckého díla pomocí zábavných technologií. Nejvýznamnější díla zahrnují reprodukce obrazů „Madona ve skalách“ a „Zvěstování“, nový kontroverzní objev „Bella Principessa“ (profil mladé dívky v renesančních šatech), úžasné anatomické náčrty, ale i studie obrazu „Bitva u Anghiari“. Zábavně vzdělávací formou je představena na plátno promítaná „Poslední večeře“. „Vitruviánský člověk“ a „Sforzův kůň“ skýtají dosud nepublikovaný úhel pohledu na tato dvě věhlasná díla. Návštěvníci budou rovněž moci listovat Leonardovými kodexy na dotykových obrazovkách, jejichž prostřednictvím poznají záhadnou abecedu a techniku psaní tohoto génia. Výstavu sestavila Grande Exhibitions pod záštitou měst Říma (Comune di Roma), Florencie (Comune di Firenze) a Benátek (Cittá Di Venezia).

> Otevírací doba

pondělí - neděle 10:00 - 20:00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1
Ulice: Palác Lucerna - Velký sál, Štěpánská 61
E-mail: [email protected]

> Komentáře