Cesta za zlatem aneb 2. ročník pochodu s rýžováním zlata | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Cesta za zlatem aneb 2. ročník pochodu s rýžováním zlata

> Termín

30.5.2015

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

6-9, 9-14

> Popis

Na sobotu 30. května připravuje Český svaz ochránců přírody Vlašim ve spolupráci s Obcí Kamberk a Českým klubem zlatokopů již druhý ročník pochodu s názvem Cesta za zlatem. Na třech trasách pro děti i dospělé čeká návštěvníky rýžování zlata a setkání se zvířaty na dvou farmách. Akce je určena pro děti i dospělé, trasu lze zvolit ve třech variantách. Nejkratší trasa je zhruba 4 km dlouhá a je určena hlavně pro děti. Střední trasa cca 10 km a dlouhá cca 20 km. Kromě vlastního pochodu je součástí akce „škola zlatokopů“, kdy si pod vedením instruktorů z Českého klubu zlatokopů každý vyzkouší rýžování zlata a odnese si vyrýžované zlatinky. Všechny trasy procházejí Muzeem venkova v Kamberku, kde se mohou účastníci přesvědčit, jak se dříve na venkově žilo a chodilo do školy. Na Kozí ekofarmě Líza v Hrajovicích čeká zájemce exkurze s ochutnávkou kozích mléčných produktů. Posledním úkolem bude jednoduchý kvíz o přírodě národního geoparku Kraj blanických rytířů. Základním stanovištěm akce bude Bioframa Dolejší mlýn, která se nachází před obcí Kamberk směrem od Vlašimi.Zde se bude nacházet start a cíl pochodu i místo školy zlatokopů. Na místě bude vyhrazen prostor pro parkování a lze se před cestou i po cestě řádně občerstvit. Start pochodu je od 9 do 10 hodin. Startovné činí 30 Kč (ve startovném je zahrnuto vstupné do Muzea venkova v Kamberku a rýžování zlata). Kdo dorazí do cíle, může se se těšit na pamětní „placku“ a diplom.

> Otevírací doba

od 9:00

> Kontakt

Kraj: Středočeský kraj
Město: Kamberk
Ulice: start Biofarma Dolejší mlýn
E-mail: [email protected]

> Komentáře