Večerníček slaví 50 let - výstava v Muzeu Kampa | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Večerníček slaví 50 let - výstava v Muzeu Kampa

> Termín

30.5.2015 - 27.9.2015

> Hodnocení

4.4  (32x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Výstava „Večerníček slaví 50 let“ Letní měsíce, tradičně plné cest za poznáním, budou letos skýtat dva nové a turisticky atraktivní cíle – Národní galerii v Praze a Museum Kampa. Valdštejnská jízdárna a Sovovy mlýny se s výstavou „Večerníček slaví 50 let“ promění v přehlídku toho nejzajímavějšího, co dětské pohádky na dobrou noc za své existence divákům několika generací nabídly. „Výstava je určena jak pro malé děti, tak i pro ty odrostlé, nazývané dospělými. Tomu odpovídá i hlavní záměr a celý koncept výstavy. Hlavním posláním výstavy jsou prožitek, dotek dětského světa a fantazie, ale také důležité informace k pozadí tvorby večerníčků a prezentace odkazu české animované tvorby pro děti jako jednoho z pokladů české kultury. K tomu jsme navrhli množství scén a výňatků z nejznámějších pohádek, které návštěvníci objeví pod hvězdným nebem Večerníčka ve velkolepém prostoru Valdštejnské jízdárny. Představíme i nejznámější autory, animátory, dabéry, režiséry a skladatele hudby, a to v Museu Kampa,“ odhaluje koncept výstavy její autorka Jana Sommerová. Výstava přiblíží, prostřednictvím výtvarných návrhů, originálních kreseb, ilustrací a loutek, zástupce proslulé české školy animace, do které patřili například Jiří Trnka, Břetislav Pojar či Jan Švankmajer, i tvorbu jejich pokračovatelů. Ta je zastoupena plejádou významných českých scenáristů, výtvarníků a režisérů z oblasti televizní animované tvorby. Nechybí Zdeněk Miler, Radek Pilař, Václav Čtvrtek, Zdeněk Smetana, Adolf Born či Vladimír Jiránek. Na své si přijdou dětští i dospělí milovníci tradičně pojatých výstav i interaktivních expozic. Na děti čeká například skleněné bludiště Maxipsa Fíka, Rákosníčkův dětský kolotoč nebo pohádkový les. Vstupné do obou prostorů je společné: vstup pro děti do šesti let zdarma pro děti ve věku 6–15 let 50 Kč pro dospělé 125 Kč pro starobní důchodce 50 Kč rodinné vstupné pro rodinu složenou ze dvou dospělých a maximálně čtyř dětí ve věku do 15 let 250 Kč skupinové vstupné u skupin od 10 osob sleva 50 % z výše uvedených částek

> Otevírací doba

pondělí — neděle 10.00 - 18.00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1 - Malá Strana
Ulice: U Sovových mlýnů 2

> Komentáře