Letenské prase aneb Zabíjačka v muzeu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Letenské prase aneb Zabíjačka v muzeu

> Termín

7.3.2015

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Zažít tradiční českou domácí zabíjačku se dnes už nepodaří většině obyvatel měst a dokonce ani vesnic. Výjimkou budou ti, kdo v sobotu 7. března navštíví dnes již klasickou akci, kterou letos už poosmé pořádá Národní zemědělské muzeum Praha. Za zvýhodněnou cenu návštěvníci dostanou nejen speciální program, ale i možnost navštívit klasické expozice i nově otevřené výstavy NZM. PROGRAM: Dvůr NZM Praha(Praha 7, Kostelní 44 - vchod z Kostelní i Letohradské ulice) 11: 00; 14:00 a 16:00 hod. - ukázky čištění, porcování a zpracování vepřového masa, ochutnávky a prodej zabíjačkových specialit, masa a uzenin - prezentuje Řeznictví a výroba uzenin Hudera a syn 10:00 – 18:00 hod. – stánkový prodej - prezentace, degustace a prodej různých gastronomických specialit - potraviny, pivo, víno, destiláty, medovina atd. Otevřena také zahradní restaurace Záletná Budova NZM Praha (hl. vchod NZM Praha – Praha 7, Kostelní 44, nebo vstup z muzejního dvora) 10:00 – 18:00 hod. STÁLÉ EXPOZICE: JEDE TRAKTOR – sbírka zemědělské techniky NZM – unikátníbhistorické traktory a stroje. Velký sál ve sníženém přízemí. VENKOV V PROMĚNÁCH STALETÍ - pohled do každodenního života obyvatel českého a moravského venkova od pravěku až do dnešních dnů. Velký sál (západ) v 1. patře. O STROMECH A LESE . malá naučná lesní stezka – venkovní expozice - poznávání stromů, dřevin a šišek, myslivecký posed, dětská prolézačka. Muzejní dvůr. VÝSTAVY: O ŽIVOTĚ A DILE PROF. JOSEFA HROMASE – nestora české myslivosti – výstava fotografií.a dokumentů.Velký sál – východ v 1. patře;. OD NEKTARU K MEDU - výstava o historii českého včelařství a výroby medu. Malý sál (střed) v 1. patře. MUSEO MUNDIAL/MUZEUM SVĚTA – mezinárodní projekt o poznávání v globálním kontextu. Problémy světa, jak je ovlivňujeme a jak na nás dopadají, artefakty vyvolávající diskuzi instalované v prostorách NZM Praha. Ve 2. a 3. patře budovy NZM Praha. OD VĚKU SLOUŽÍM ČLOVĚKU – I. část: Výstava o historii obalové techniky, transportu potravin a recyklace obalů. Velký sál - východ ve 3. patře. II. část: Obaly potravin v historickém kontextu. Ve spolupráci s EKO–KOM, a. s. Velký sál - sever ve 3. patře. O PIVU – z chmelnice až na náš stůl. Výstava mapuje bohatou historii, tradici i současnost českého pivovarnictví. Velký sál - západ ve 3. patře.. DOPROVODNÝ PROGRAM (10:00 – 18:00 hod.): divadlo pro děti – přednáškový sál ve zvýšeném přízemí, začátky ve 14:00 a 16:00 hod. ukázky lidových řemesel a práce papírových a plastikových modelářů, dětský koutek s tvůrčí dílnou -3. patro degustace a prodej gastronomických lahůdek - mj. Nepomucké kuchařinky – přízemí, expozice Jede traktor laserová myslivecká střelnice– velký sál (východ) v 1. patře. VSTUPNÉ: Základní vstupné: 50,- Kč (dospělí 18 – 65 let) Snížené vstupné: 30,- Kč (mládež nad 120 cm do 18 let, senioři nad 65 let, držitelé průkazů uznávaných NZM) Zdarma: děti do 120 cm, držitelé speciálních pozvánek

> Otevírací doba

10:00 - 18:00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 7
Ulice: Národní zemědělské muzeum, Kostelní 44

> Komentáře