Výstava Hrady a zámky objevované a opěvované v Jízdárně Pražského hradu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Výstava Hrady a zámky objevované a opěvované v Jízdárně Pražského hradu

> Termín

19.12.2014 - 15.3.2015

> Hodnocení

1  (2x)

> Pro děti ve věku:

3-6, 6-9, 9-14

> Popis

Hrady a zámky objevované a opěvované Jízdárna Pražského hradu, 19. 12. 2014 – 15. 3. 2015 Výstava Hrady a zámky objevované a opěvované, kterou připravil Národní památkový ústav ve spolupráci se Správou Pražského hradu, připomene historii, kulturní význam a umělecké bohatství českých a moravských hradů a zámků od 10. do 21. století a současně představí čtvrt století péče o kulturní dědictví České republiky od roku 1990. Mezi téměř šesti stovkami exponátů jsou nejcennější památky z fondů českých a moravských hradů a zámků i umělecká díla ze sbírek jiných institucí, například relikviář sv. Maura, nejstarší rukopis Kosmovy kroniky, tzv. karlštejnský poklad, obrazy Mistra Theodorika, socha Matyáše Bernarda Brauna alegorie Pýchy, kresby hradních zřícenin od K. H. Máchy, ale i méně očekávané exponáty, například automobil Benz, ruční vysavač či stůl prezidenta T. G. Masaryka. Součástí výstavy budou lektorsky vedené vzdělávací programy pro školy, semináře pro pedagogy a sobotní programy pro rodiny s dětmi. Můžete se zúčastnit komentované prohlídky s průvodcem anebo si výstavu projít samostatně s pracovním listem. Sobotní programy pro rodiny s dětmi Program nabízí zkoumání vybraných částí výstavy a společné objevování příběhů jednotlivých exponátů prostřednictvím dílčích aktivit. Koná se každou druhou a čtvrtou sobotu v měsíci, tedy 10. ledna, 24. ledna, 14. února, 28. února a 14. března 2015. Začátek v 10 a ve 14 hodin, délka trvání asi 90 minut. Program je zdarma, zájemci si zakoupí pouze vstupenky na výstavu. Pracovní list (nejen) pro rodiny s dětmi Pracovní list pro intenzivnější zážitek z výstavy; nutí rovněž k přemýšlení o některých artefaktech. Zdůrazňuje zajímavé exponáty, které byly vybrány tak, aby rovnoměrně pokryly celé období, jež výstava zahrnuje. Pracovní list bude zdarma k dispozici zájemcům s dětmi, případně školním skupinám. Vhodné pro děti ve věku 5–10 let.

> Otevírací doba

otevřeno denně mimo 24.12. od 10:00 - 18:00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1
Ulice: Pražský hrad

> Komentáře