Vánoční výstava betlémů ve Valdštejnském paláci | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Vánoční výstava betlémů ve Valdštejnském paláci

> Termín

5.12.2014 - 11.1.2015

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Opět po roce a celkově již podesáté je pro veřejnost od pátku 5. prosince otevřena ve Výstavní síni Senátu Vánoční výstava betlémů. Výstava představí několik desítek betlémů od historických, pocházejících z počátku 20. století, až po současné od amatérských i profesionálních tvůrců. Z historických betlémů se mohou návštěvníci těšit například na králické betlémy z 20. let 20. století, dřevěné betlémy z Podkrkonoší z přelomu 19. a 20. století, německé betlémy se soustruženými figurkami, řadu papírových skládacích betlémů českých a německých z 1. poloviny 20. století, ale také betlémy pocházející z exotických destinací. Nejmladší návštěvníky výstavy potěší pravděpodobně hlavně pohyblivé betlémy, Nejen odborníky pak jistě zaujmou čistě řezané rozsáhlé betlémské celky od soudobých špičkových řezbářů či precizní práce keramické. Vystaveny jsou i výtvory mladé generace, jako je keramický betlém studentů Malostranského gymnázia a vybrané práce účastníků loňské výtvarné soutěže pro mládež. Tradiční Vánoční výstavu pořádá Kancelář Senátu ve spolupráci se Spolkem českých betlemářů pod záštitou vedoucího Kanceláře Senátu Jiřího Ukleina. Výstava je naplánována od 5. prosince 2014 do 11. ledna 2015. Zpřístupněna veřejnosti bude denně zdarma od 10 – 16 hodin, na Štědrý den do 14 hodin, vstup z Valdštejnského náměstí nebo Valdštejnské ulice. SOUTĚŽ PRO DĚTI I letos se mohou děti těšit na vánoční výtvarnou soutěž. Téma soutěže „Vánoční betlém“ je určeno pro děti do 15 let (i ty, které dovrší v roce 2014 patnácti let). Vítány jsou práce vytvořené za použití libovolných výtvarných technik i materiálů. Soutěž je určena pro jednotlivce (ne pro skupiny). Ke každé práci je nutné uvést jméno, příjmení a datum narození autora spolu s kontaktem na autora či jeho zákonného zástupce: poštovní adresu a telefon (nutné údaje), případně e-mail. Hotové práce je pak nutné doručit do Senátu do 23. ledna 2015. Můžete je poslat poštou nebo odevzdat v Informačním centru Senátu, které je otevřeno každý všední den od 9 do 15 hodin, nebo po 15. hodině na recepci sousedící s Výstavní síní Senátu. Na obálku či obal vyznačte heslo SOUTĚŽ. Adresa pro poštovní doručení: Kancelář Senátu odbor vnějších vztahů a služeb (SOUTĚŽ), Valdštejnské náměstí 17/4, 118 01 Praha. Všechny účastníky soutěže pozveme s rodiči v březnu na slavnostní vyhodnocení do Valdštejnského paláce, pro všechny autory budou připraveny diplomy, katalog všech prací a věcné odměny.

> Otevírací doba

dle programu

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1
Ulice: Valdštejnská

> Komentáře