Nostalgické Vánoce v Muzeu Karlova mostu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Nostalgické Vánoce v Muzeu Karlova mostu

> Termín

30.11.2014 - 3.2.2015

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Vánoční stromek se třpytivými ozdobami, adventní věnec a na něm svíčky, svitky skořice a usušené plátky pomeranče – to jsou Nostalgické Vánoce v Muzeu Karlova mostu. Součástí Vánoc je neodmyslitelně také betlém – scenérie krajiny, v níž se uprostřed chléva mezi zvířaty narodil Ježíšek, za kterým se vydávají lidé ze všech koutů světa, aby se mu poklonili a obdarovali jej. Variací na toto téma existují desítky. Ty nejtypičtější betlémy, kterými dodnes v předvánočním čase zdobíme české domácnosti, ale i raritní exponáty budou od 30. 11. 2014 do 3. 2. 2015 k vidění v Muzeu Karlova mostu v Praze. Návštěvníci se mohou těšit na slaměný betlém, který pro Muzeum Karlova mostu vytvořil výtvarník Andrzej Wrzecionko. Tímto svým dílem se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů a voňavý betlém láká každý rok stovky návštěvníků. V Muzeu Karlova mostubude letos vystaven již po sedmé a podívat se na něj chodí lidé i opakovaně. Jak by ne. Postavy Marie, Josefa, Ježíška, zvířátek i všech gratulantů jsou vyvedeny v nadživotní velikosti. Tento betlém je sice největší, ale nikterak nezastiňuje ostatní vystavené kousky. Muzeum Karlova mostu ve spolupráci s Pražskými Benátkami a Spolkem českých betlémářů připravilo sbírku, v níž mají své místo nejen díla slavných českých malířů a kreslířů – Mikoláše Alše, Josefa Lady, Josefa Weniga či Marie Fischerové-Kvěchové –, ale i lidových umělců a také masově vyráběné reklamní nebo družstevní betlémy. Vánoční expozice však rozhodně nebude monotematická. Betlémy jakožto tradiční symbol Vánoc, kterým si nejedna rodina před svátky zdobila své domovy, doplní i ty exponáty, nad nimiž se na Štědrý večer rozzářila očička všech dětí – dárky a dárečky. Jak se Vánoce slavily během normalizace i v dobách starších, připomenou spotřební předměty s vánoční tematikou. Vánoce voní cukrovím, jehličím a voskem svíček, v Muzeu Karlova mostu ale také dřevem či slámou a v Pražských Benátkách perníkem a svařeným vínem, které návštěvníci dostanou na zahřátí při kouzelné projížďce loďkou po vlnách Vltavy podél břehů zimní Prahy. Vstupné na výstavu Dospělý: 100 Kč Snížené (dítě, student, senior): 50 Kč

> Otevírací doba

10:00 - 18:00

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1
Ulice: Křižovnické náměstí 3

> Komentáře