Nová výstava “Pimprlárium” v galerii GUD | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Nová výstava “Pimprlárium” v galerii GUD

Foto: Petr Oliva

> Termín

17.10.2014 - 21.12.2014

> Hodnocení

0  (0x)

> Pro děti ve věku:

0-14

> Popis

Galerie umění pro děti GUD zahájila podzim výstavou „Pimprlárium“, kterou připravilo Loutkové divadlo Ostrava. „Interaktivní výstava Pimprlárium je určena jak dětem, těmi nejmenšími počínaje, tak dospělým pamětníkům loutkářského umění. Návštěvníci se mohou seznámit s bohatou historií divadla loutek a prohlédnout si jednotlivé typy „dřevěných herců“, s nimiž se v divadelních představeních setkávají,” říká autor výstavy Tomáš Volkmer. „V jednotlivých blocích výstavy se děti mohou zapojit přímo do divadelního konání – dotvořit výrazy tváře připravených panáků, prohlédnout si jednotlivé typy loutek, které znají z návštěv divadelních představení, osahat si je a případně si s nimi zahrát v marionetovém divadélku. V tvůrčích dílnách si pak mohou děti vyrobit svoji vlastní loutku,“ doplňuje ředitelka GUD Kateřina Samková. Součástí výstavy jsou i umělecké snímky Jindřicha Štreita, jednoho z nejvýznamnějších současných českých fotografů. Jejich prostřednictvím poznají děti, jak vzniká divadelní inscenace. Tradičně je v galerii GUD v rámci výstavy připraven i školní program pod vedením PhDr. Jany Skarlantové. Děti navštíví nejen výstavu, ale vyzkouší si v rámci Ateliéru GUD i různé loutkařské techniky a to nejen výroby loutek a divadla, ale i jak s nimi hrát. Program je sestaven tak, aby zaujal děti od mateřských školek až po střední školy. Široké veřejnosti nabídne galerie GUD rozsáhlý doprovodný program s tématikou výstavy, který se většinou odehrává o víkendech – každou sobotu a neděli, vždy od 14,00 hodin. Více informací na www.galeriegud.cz

> Otevírací doba

dle otevírací doby

> Kontakt

Kraj: Praha
Město: Praha 1
Ulice: Nám. Franze Kafky 24/3, 110 00 Praha 1
Telefon: 732 623 862
E-mail: [email protected]

> Komentáře